مشاوره حقوقی رایگان - عفو 22 بهمن

سلام من همسرم 4ماه و11روزه که به علت حمل تریاک باوزن35کیلو زندانه باراولشم هست مال خودش نبوده یکی فریبش دادبهش یک سال ونیم با26میلیون جریمه و50ضربه شلاق دادن یعنی الان عفو22بهمن بهش تعلق میگیره؟تنهاسرپرست خوانواده خودش بود که الان زندانه

پاسخ ها :

محسن  ابوفاضلي

جناب آقای محسن ابوفاضلي :

سلام
چنانچه حکم اجرا شده با موافقت شورای زندان ، بله میتونه شاملشون بشه

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

عفو رهبری همواره شامل افرادی می‌شود که دارای شرایط اعلام شده باشند. در این بخش می‌خواهیم به شرایط دریافت عفو رهبری 22 بهمن سال 1402 بپردازیم:

شخص نباید دارای سوء سابقه قبلی باشد
جرم شخص نباید اقدام علیه امنیت ملی باشد
در زمان اجرای عفو رهبری، فرد باید در دوره گذراندن محکومیت باشد
حداقل 3 ماه از حبس فرد گذشته باشد
فرد محکوم نباید شاکی خصوصی داشته باشد
هر یک از شرایط عنوان شده در بالا نشان می‌دهد که عفو رهبری به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی شامل افرادی زیادی می‌شود که بنا بر دلایل مختلف، به جرائم غیرعمد محکوم شده‌اند. این جرائم می‌تواند مالی و غیرمالی باشد که در این صورت فرد با عفو رهبری می‌تواند مجازات کمتری را متحمل شود
مواردی که شامل عفو رهبری 22 بهمن نمی‌شود
برخی از جرائم به شکل ویژه شامل عفو رهبری 22 بهمن ماه سال 1402 نمی‌شوند. این جرائم به دلیل این که برای امنیت ملی به عنوان یکی از جرائم مخاطره‌آمیز محسوب می‌شوند در لیست زیر قرار گرفته‌اند:

موارد حق الناس
قاچاقچیان حرفه‌ای
سرقت مسلحانه
تجاوز به عنف
جرائم مختلف نظیر جاسوسی، قاچاق اسلحه
اختلاس در سطح خرد و کلان
آدم ربایی و ارتشاء
جرائمی مانند زنای محصنه و لواط

تشخیص حرفه‌ای بودن و تعیین مصادق مجرمانه مهم که در بالا لیست شده است بر عهده رئیس قوه قضاییه است. قوه قضاییه با توجه به داشتن سوابق افراد و بررسی جرائم مجرمانه و غیرمجرمانه می‌تواند لیست افراد دارای شرایط را برای عفو رهبری انتخاب کند