مشاوره حقوقی رایگان - فرق بخشیدن و واگذار

با سلام
زمینی را همسرم با نوشتن جزئیات کامل و به صورت دستی در خانه با امضا به من بخشیده آیا در دادگاه معتبر است و آن زمین الان بصورت خانه باغ شده است ولی در برگه کلمه واگذار کردم را آورده آیا از نظر دادگاه وجهه قانونی دارد یا فرقی ندارد و آن زمین الان میتواند متعلق به من باشد با تشکر.

پاسخ ها :

امین اله شجاع

جناب آقای امین اله شجاع:

علیرغم اینکه بر اساس قانون مدنی ، رجوع از هبه امکانپذیر است ، اما در ماده 803 قانون مدنی مواردی هم پیش بینی شده است که در صورت وجود آن ، واهب یا هبه کننده دیگر نمی تواند از هبه رجوع کند و آن را پس بگیرد . بر اساس این ماده ، عدم امکان رجوع از هبه شامل موارد ذیل است :

در صورتی که عین موهوبه ( یعنی مالی که هبه شده است ) از بین رفته باشد ، دیگر نمی توان از عقد هبه رجوع کرد .

در صورتی که متهب ( گیرنده هبه ) پدر ، مادر یا اولاد واهب باشند نمی توان از هبه رجوع کرد .

در صورتی که هبه از نوع هبه معوض بوده باشد و عوض هبه هم دریافت شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر از هبه معوض کلیک کنید .

در صورتی که مال هدیه شده از ملکیت هبه گیرنده خارج شده باشد و به دیگری تعلق گرفته باشد دیگر نمی توان هبه را پس گرفت .

در صورتی هم که در مال هبه شده تغییراتی حاصل شده باشد ، دیگر نمی توان از هبه رجوع نمود .

اگر هیچ کدام از این موارد در خصوص مال هبه شده وجود نداشته باشد ، می توان از هبه رجوع کرد .