مشاوره حقوقی رایگان - کشیدن دیوار زمین

با عرض سلام و خسته نباشید. بنده 1000 متر زمین با کاربری باغ دارم که با چند بار مراجعه به شهرداری و جهاد بابت دیوار کشی جوابی نگرفتن و اجباراً و خودسرانه اقدام به پی و دیوار کشی کردم که البته هنوز یک طرف را دیوار نکشیده بودم که از طرف شهرداری اقدام به خراب کردن دیوار کردن. سوال اینجا اول باید اخطار دهند و بعد از گذشت 15 روز دیوار رو خراب کنند و وسایل بنایی رو ببرند؟ بنده میتوانم شکایت کنم و در آخر موفق به اخذ دیوار میشوم؟ با تشکر از پاسخ شما

پاسخ ها :

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

سلام
دیوار کشی و حصار کشی اطراف باغ مجاز است در ادامه نظر هیات قضایی دادگستری اصفهان عینا درج میشود: در مورد زمین زراعی چون معمولاً دیوارکشی شکل زمین را تغییر می دهد، خود این موضوع تغییر کاربری است. مؤید این نظر دستور العمل تعیین مصادیق تغییر کاربری غیر مجاز و مفاد بند 1 آن می باشد. فلذا جرم محسوب می شود. ولی در مورد باغ با توجه به تبصره1دستور العمل تعیین مصادیق و ضوابط فعالیت های موضوع تبصره 4 الحاقی به ماده 1 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها چون جهت حفاظت از محصولات باغی می باشد جرم نیست. البته اگر سایر مصادیق مندرج در بند 3 این دستور العمل را در نظر داشته باشیم این محصولات نیز جزء محصولات باغی هستند.
از طرف دیگر در بند د ماده 1 آئین نامه اجرایی قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها تغییر کاربری چنین تعریف شده است: هرگونه اقدام که مانع از بهره برداری استمرار کشاورزی اراضی زراعی و باغ ها در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب می شود
لذا ضمن مراجعه به وکیل جهت بررسی موضوع اقدام مقتضی اعم از شکایت تخریب و یا مطالبه خسارت علیه شهرداری مطرح گردد