مشاوره حقوقی رایگان - ابطال هبه اموال از طریق محجوریت

سلام وقت بخیر پدر بنده شش ماه پیش سکته نموده اند و تکلم، تحرک بخشی از بدن و توانایی ادراک خود را از دست داده اند به نحوی که نزدیکان خویش را نمی شناسد و تمام امور شخصی ایشان را ما انجام می دهیم حالا برای پیگیری امور اداری اموالشان لازم است یکی از فرزندان، از ایشان قیم شود . دو سال پیش یک سکته و امسال سکته سنگین بعدی داشته اند که منجر به وضعیت الان شده حالا متوجه شدیم که پدرم 5 سال پیش اموال منقول خود از ارث والدینش را به سایر خواهر برادران بخشیده ایشان در سالهای گذشته ایسکمیکهای متعدد داشته اند و حواسپرتی و کارهای عجولانه می کردند اما به هیچ وجه حاضر نبودند دکتر بروند الان این سکته های کوچک قدیمی در پرونده پزشکی حال حاضرشان مشخص است آیا با استفاده از آن می توان این بذل اموال را باطل نمود؟ با تشکر

پاسخ ها :

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

ابتدا باید مشخص بشود که تاریخ شروع حجر چه زمانی است
لکن برای ابطال معامله ای که ادعای فقدان قصد معامل در آن شده الزامی در گرفتن حکم حجر نیست هرچند عرفا حکم حجر میتواند ابطال را محتمل تر کند
از طرفی می توان برای ابطال معامله از شکایت سو استفاده از نفس نیز کمک گرفت و مورد باید توسط وکیل متخصص بررسی شود