مشاوره حقوقی رایگان - نیم عشر

سلام خسته نباشید، در دادنامه که حکم قطعی صادر شده توسط قاضی دادگاه، بنده محکوم به 8 ماهی یک سکه شده‌ام. اما دررابطه با پرداخت نیم‌عشر در دادنامه که صادر شده هیچ حکمی به پرداخت نیم عشر داده نشده و اصلا چیزی به عنوان پرداخت نیم عشر قید نشده درحکم، فقط پرداخت سکه مشخص شده 8 ماهی یک سکه تمام. آیا بعد از پرداخت کل مهریه که 98 عدد سکه می‌باشد، موقعی که مهریه به طور کلی تمام شد بعداز سالیان سال باید نیم‌عشر کل سکه‌هایی که پرداخت شده رو یکجابه حساب دولت واریز کنم؟ یا برای پرداخت هر یک سکه در 8 ماه، اجرای احکام ابلاغیه میزنه که بنده باید همزمان باتحویل یک سکه، نیم‌عشر اون یک سکه هم پرداخت کنم محاسبه میشه و باید پرداخت بشه؟
یا اینکه چون در حکم قطعی دادگاه فقط 8 ماه یک سکه تعیین شده و هیچ نامی از نیم‌عشر قید نشده وهیچ حکمی ندادن جهت پرداخت،بنده معاف هستم از پرداخت نیم‌عشر و لازم نیست که پرداخت کنم؟ طبق حکم قاضی فقط همون یک سکه رو بعداز8 ماه به اجرای احکام تحویل بدم؟ پیشاپیش ممنونم از پاسخ شما

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

تأدیه نیم عشر اجرایی نیز به طور موقت معاف خواهد شد و مطابق ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی، هرگاه از
تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکومل عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد، اجراییه بلااثر تلقی
می شود. در این مورد اگر حق اجرا وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود