مشاوره حقوقی رایگان - ایا پیگیری قضایی چک سبب سقوط حق فسخ فروشنده میشود؟؟

سلام
ماشینی را به مبلغ 24.500 خریدم. 4.500 نقد دادم و بقیه رو چک. چکم بنا به دلایلی برگشت خورد.
و فروشنده پیگیری قضایی کردند و حساب بنده مسدود و اموالم توقیف شد. بعد از پرداخت نیم عشر دولت به دادگاه و پرداخت وجه به حساب دادگاه ، فروشنده با توجه به جهش قیمت ماشینها حالا تقاضای فسخ معامله داده به دلیل چک برگشتی؟ چون در متن قولنامه نوشته بود که در صورتی که چک برگشت بخورد معامله فسخ است ....
ایا چکی که برگشت خورده و پیگیری قضایی شده
فروشنده قادر خواهد بود تقاضای فسخ معامله بکند؟ لطفا بنده را با حقوقم اشنا کنید باتشکر

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام با برگشت خوردن چک,فروشنده حق داشت معامله رافسخ کند ویا ازحق فسخ خود بگذردومطالبه ثمن معامله(مبلغ چک برگشتی)رابنماید.با دادخواست مطالبه وجه چک,بطورضمنی حق فسخ را ازخود ساقط نموده ونمی تواند دادخواست فسخ معامله بعلت عدم موجودی چک در سررسید رابنماید .البته اگرچک دیگری ازشمابرگشت بخورد و وجه آن را مطالبه نکرده باشد می تواند به استناد این چک معامله رافسخ نماید