مشاوره حقوقی رایگان - برداشت مهریه از دیه / دیه مگر نباید به نرخ روز باشد

با سلام . خسته نباشید. پدر من در سال 97 در ماه حرام فوت کرده است. یک وکیل گرفتیم برای کار های اداری و دریافت دیه. در سال 98 زن پدرم (زن بابا زن دوم پدرم . مادر من طلاق گرفته بود) برای دریافت مهریه اش از وراث شکایت کرده که یه وکیل دیگر گرفته بود. وکیل اول با ما تماس گرفته بودکه کار پرونده شما تمام است برید از بیمه پولتون رو بگیرید یا به من وکالت دهید برایتان بگیرم و بریزم به حسابتون. ما به بیمه مراجعه کردیم پرونده ما تازه به بیمه رسیده بود گفتند ما باید پرونده رو بررسی کنیم و تا چند ماه اینده با شما تماس میگیریم ... تمام دارایی پدرم یه خانه هست که حدودا 100 میلیون می ارزد و مهریه زن بابا به نرخ روز حدودا 60 میلیون میشود. حالا در سال 99 وکیلی که برای دریافت دیه گرفته بودیم با عمویم تماس گرفته که تا چند روز آینده خبرتون میکنم که بیایید پولتون رو بهتون بدم.!! گفته که دیه به نرخ روز نیست. و به حساب من واریز میشه من هم مهریه رو ازش کسر میکنم و بقیه رو به شما میدهم. و نیم عشر دولتی (20 میلیون) هم باید به من پرداخت کنید.!! سوال من اینه آخه مگه میشه ؟؟ ما بهش وکالت تام الاختیار ندادیم. وقتی پدرم یه خانه دارد باز هم باید از دیه برداشت بشه؟؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.زن بابا بابت مهریه ,می تواند اردیه بردارد.ودیه به نرخ روز می باشد.نیم عشر حذود5%محکوم به می باشد.که از60میلیون مهریه,حدود3میلیون می باشد .چون شما ازاصحاب پرونده هستید به اجرای احکام مدنی مربوطه مراجعه وازمدیراجرا بخواهیدتا برای شما مشخص کند که کل طلب خانم چقدره ونیم عشر آن چقدرمی باشد همچنین به بیمه مربوطه مراجعه ومبلغ دقیق دیه ومبلغی که به خانم باید پرداخت بشود رابدست بیاورید.ضمنا اگرمهریه خانم وجه رایج می باشد,به نرخ روزتا زمان فوت محاسبه می گردد.