مشاوره حقوقی رایگان - امکان وصول خسارت تاخیر در پرداخت اجاره از سوی مستاجر

درود ... بنده وکالتا از طرف همسرم آپارتمانی را با ودیعه 300 میلیون و بمبلغ ماهیانه 22 میلیون تومان 10 ماهه (از 17 شهریور تا 17 تیر) اجاره داده ام.
ایشان دو ماه اول اجاره را ناقص پرداخت کرده و اکنون بمدت 3 ماه است که دیگر اجاره ای نمی پردازند. حتی شارژ ساختمان را نیز بمدت 6 ماهه به مدیر ساختمان نپرداخته. (چندین بار با ایشان تماس تلفنی و پیامک ارسال شد ولی نتیجه ای حاصل نشد).
نوع قرارداد، برگه بنگاهی با امضا 2 شاهد، بدون کد رهگیری میباشد. ضمنا بصورت دستی (با خودکار نه تایپی) در قرارداد ذکر شده که درصورت تاخیر بیش از 10 روز از پرداخت اجاره بها, مستاجر مکلف به پرداخت روزانه یک میلیون تومان بعنوان خسارت تاخیر در پرداخت اجاره به موجر می باشد و موجر حق برداشت مبلغ موصوف را از قرض الحسنه قرارداد دارد.
چند روزی است اظهار نامه فرستاده ام اما تاثیری نداشت.
1- در چنین شرایطی اقدام منطقی و درست چیست، آیا باید تا تاریخ انقضا قرارداد صبر کرد؟ یا بهتر است زودتر دادخواست داد و چه زمانی بهتر است؟
2- عدم پرداخت اجاره از سوی مستاجر به ما که خودمان اجاره میدهیم تا کنون بسیار صدمه زده آیا امکان وصول «خسارت تاخیر در پرداخت روزانه یک میلیون» وجود دارد ؟
3- آیا در روز انقضا قرارداد می توان این 2 آیتم (1-اجاره پرداخت نشده و 2- خسارت تاخیر در پرداخت) را از قرض الحسنه کسر کرد و مابقی رو پرداخت کرد؟
4- در تاریخ اتمام قراردادمان در خصوص نحوه پرداخت قرض الحسنه چطور باید اقدام کنم که متحمل خسارت نشوم. (آخه در قراردادمان آمده موجر مکلف است بمحض اتمام مدت اجاره کل مبلغ قرض الحسنه را به مستاجر پرداخت نماید در غیر اینصورت متحمل پرداخت جریمه روزانه 2 میلیون میگردد.)
5- مستاجر اگر در تاریخ انقضا, ملک رو تخلیه نکند امکان دریافت خسارت روزانه مبلغ 2 میلیون تومان که در قرارداد امده وجود دارد ؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام موضوع شما بسیار گسترده است و نیازگفتگوی متقابل دارد