مشاوره حقوقی رایگان - آب راه در زمین کشاورزی

سلام حدود 6 سال پیش پدر بنده روی زمینی که متعلق به ما و عمو و عمه ام بوده طرح آبیاری قطره ای راه اندازی کرده. قسمت پایین زمین برای ما وسط برای عمه ام و بالای زمین برای عمویم بوده. طرح لوله کشی برای کل زمین اجرا شده و عمویم به علت ناتوانی مالی در آن زمان سهم خود را نپرداخته. استخر در بالاترین قسمت زمین احداث شده و در آن زمان جوب خاکی که آب زمین از آن وارد زمین میشده هم قسمتی از استخر شده و مسدود شده.
در آن زمان هزینه احداث استخر را به علت زیاد بودن پدرم پرداخت کرده و به بقیه گفته که مالکیت استخر برای ماست اما آن ها هم میتوانند استفاده کنند. پدر بنده سال 96 فوت کردند.
حالا عمویم بر سر آب با ما وارد درگیری شده و اعلام کرده که من راه آبم را میخواهم و نمیخواهم از استخر آب بردارم (چون همیشه در تقسیم مشکل داشتیم و ایشان آب بیشتری طلب میکرده و اصلا معتقد بوده نباید سهم بندی کنیم! و به خط کشی ما برای تعیین میزان آب ایراد میگرفته که برای من خط کشی نکنید!) حالا وظیفه ما میداند که برای او از کنار استخر لوله کشی کنیم. با این که ایشان حتی سهم طرح آبیاری خود را نیز نپرداخته بعد از 6 سال حتی. در حال حاضر ما لوله پولیکا کشیدیم اما کمی صدمه دیده اما هنوز قابل استفاده است. ایشان معتقدند باید لوله پلی اتیلن کشیده شود حتما. آیا اگر طریق قانون اگر اقدام کنند وظیفه ماست که از کنار زمین لوله کشی کنیم؟ یا این که میتوانند ادعای مالکیت استخر را کنند؟ ایشان هیچ پولی هم حاضر به پرداخت نیستند.

پاسخ ها :

آزاده  بهنام

آزاده بهنام :

استان :

خیر هیچ وظیفه ای برعهده شما نیست و شما با بردن شهود میتوانید مالکیت استخر را ثابت کنید

وحید نصیری اوانکی

جناب آقای وحید نصیری اوانکی:

با سلام
برای استخر نمیتوانند ادعای مالکیت داشته باشند چون هزینه ساخت را شما پرداخت کرده اید.
در خصوص نهر آب باید عرض کنم که نهر آب در آن زمان متعلق به کل زمین بوده و تمام زمین از آن بهره برداری میکردند و با توجه به اینکه استفاده از آن برای همه مالکان از قبل بوده لذا مسدود کردن و با از بین بردن نهر توسط شما عمل خلاف قانون بوده و این حق برای کسانی که از آن در گذشته استفاده میکردند متصور است که مطالبه نمایند. صرف نظر از اینکه در هر حال شما باید نسبت به رفع مانع از بهره برداری اقدام نمایید بهتر است که از روابط فامیلی بهره برده و توافقی دائمی در نوع استفاده از استخر و نهر آب داشته باشید که به نفع شماست.