مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارثیه پدر و مادر

با سلام و عرض ادب
چند سالی است که پدر فوت شدند و مادر هم در قید حیات نیست و ملک و دارایشان هنوز بین وراث تقسیم نشده است.
اموال پدر و مادر شامل:
1) یک خانه (سهم یکی از وراث که قبلا مشخص شده -فرزند کوچک)
2) یک مغازه
3) چند قسمت زمین کشاورزی (برنجکاری)
4) یک خانه ویلایی در کوه

در یکی از جلسات قراردادی تنظیم شد و در آن با ذکر تمام دارایی مرحوم گفته شد که تمام دارایی بین وراث بطور مساوی تقسیم بشود.
مغازه و زمین های کشاورزی قسمت بندی شد و با قرعه کشی مشخص شدند و برای هر وراث یک قسمت مشخص شد. اما تحویل وراث داده نشد و نوشته ای که تمام وراث تایید کرده باشند که هر قسمت برای چه کسی است تنظیم نشد.
اما خانه ویلایی بدلیل اینکه یکی از وراث ، بدون مدرک ادعای سهم بیشتری داشت تقسیم نشد.
برخی از وارث علی رغم اینکه وضعیت خانه ویلایی مشخص نشد شروع به کشاورزی در قسمت های مشخص شده توسط قرعه کشی را کردند. حتی یکی از وراث در مغازه در حال کار است (تعمیر یخچال)
اما برخی دیگر بدلیل مشخص نشدن وضعیت خانه ی ویلایی سر زمین های کشاورزی خود برای برنجکاری نرفتن.
سوال اول اینست که آیا کسانی که سر زمین کشاورزی و مغازه رفتن جرمی را مرتکب شدند؟
سوال دوم اینست که برای بقیه که سر زمین کشاورزی نرفتن حق و حقوق شان چه میشود ؟
سوال سوم اینست اگر کسانی که سر زمین کشاورزی و مغازه رفتن و در آن برنج کاشتند و از آن بهره برداری کردن مجرم شناخته شوند چه مجازاتی برای آنها در نظر گرفته میشود؟

پاسخ ها :

حسن برزگر

حسن برزگر :

سلام
نوشتن توافقات فقط برای اثبات توافقات می باشد و توافقات شفاهی(تقسیم) نیز دارای اعتبار است.
جرمی واقع نشده و ورثه از اموال متعلق به خود استفاده نمودند. ورثه دیگر نیز اختیار استفاده و یا عدم استفاده از حصه اختصاصی( بر اساس تقسیم صورت گرفته) دارند.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

سلام شرکایی که بدون اذن سایر شرکا در اموال تصرف کردن به صورت حقوقی میشه خلع ید و اجرت المثل خواست ولی موضوه جنبه کیفری نداره
اگه سوال دیگه ایی دارید از طريق اینستاگرام من به آدرس زیر بپرسید. همچنین برای دریافت اطلاعات حقوقی کاملا کاربردی به صورت روزانه، به این صفحه مراجعه کنید:
M_mostajeran_lawyer