مشاوره حقوقی رایگان - فروش مالکانه به غیر از صاحبان سرقفلی

ضمن سلام . احتراما”
با توجه به اینکه سازمان عمران شهرداری تبریز دو بار از طریق مزایده عمومی کل مالکیت عرصه و اعیان مجتمع تجاری ... واقع در .... بفروش گذاشته بود , ولی تاکنون به آن مشتری پیدا نشده است , قبلا در سال 1380 سرقفلی تعداد 177 مغازه را بصورت مصالحه و اجاره نامه غیر رسمی به اصناف پاساژ... فروخته بود اکنون می خواهد مالکانه مغازه های مذکور را نیز به صاحبان سرقفلی با قرارداد غیر رسمی بفروشد .
سوال 1: اگر اکنون مالکانه تعدای از مغازه ها را به غیر از صاحبان سرقفلی مغازه های مزبور که قبلا فروخته بود بفروشد آیا مطابق قانون روابط موجر و مستاجر 1376 مالک جدید باید با آنها مجددا اجاره نامه منعقد بکند؟
سوال2: آیا مالک جدید از هر حیث قایم مقام مالک قبلی می باشد ؟
سوال3: آیا قبل از تملک مالک جدید صاحب سرقفلی مغازه را به اجاره واگذار کند مالک جدید میتواند با استناد به دلایل مالک قبلی راجع به انتقال بغیر شکایت بکند؟

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

خریدار جدید قائم مقام خاص مالک قبلی بوده و تمامی مفاد تعهدنامه اجاره به قوت خود باقیست و در صورت انقضای هر اجاره‌ای قرارداد جدید نیاز به اذن خریدار دارد

سعید پارسائی فر

جناب آقای سعید پارسائی فر :

1. اجاره پا برجاست طبق قرارداد قدیم ، پس از اتمام میتواند تخلیه یا تمدید نماید .
2.بله مگر توافق خاصی شود
3.باز هم‌بستگی به قرارداد اولیه با شهرداری و قرارداد شهرداری با صاحب سرقفلی دارد ، 76 اصل بر این است که میتواند انتقال دهد مگر حق انتقال گرفته شده باشد ، باز باید جزئیات قرارداد دیده شود