مشاوره حقوقی رایگان - دخالت مدیر ساختمان در اجاره آپارتمان به مجرد

درود بر شما. بنده در یک مجتمع بزرگ مسکونی واحدی دارم که چند هفته پیش به دو برادر مجرد اجاره داده بودم. مستاجر بنده در زمان تحویل کلید مدیر ساختمان مستاجر را مورد بازخواست قرارداده و از اون اسامی اعضای خانواده اش را خواسته. وقتی مستاجر ادعا کرده که مجرد است با او درگیر شده و اجازه ورود نداده. با این ادعا که طبق اساسنامه اجاره ملک به مجرد مجاز نیست و وقتی مستاجر از ایشان درخواست کرده تا با مالک تماس بگیرد مدیر ساختمان گفته که مالک در این خصوص هیچ اختیاری ندارد.
در صورتی که دو هفته قبل مدیر ساختمان خودشان یک خانم مجرد را برای اجاره واحد به من معرفی کرده بود.
آیا از نظر قانونی ساختمان حق تصمیم گیری برای بخش های خصوصی ساختمان را دارد؟
و اینکه برای طرح شکایت از برخورد سلیقه ای مدیر ساختمان که خودش عضو هیئت مدیره نیز هست راهی وجود دارد؟
همچنین حتی مانع اجاره ملک به مادر و فرزند تنها شدند و ادعا کردند که این شرایط هم از نظر آنها مجرد حساب میشود.

پاسخ ها :

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

قسمت های اختصاصی متعلق به هر مالک است و طبق قاعده عدم ولایت و عدم تسلیط مدیر حق این گونه دخالتها را ندارد و حتی این بخش از اساسنامه مذکور فاقد اعتبار است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
اساسنامه ساختمان نبایستی مخالف قانون باشد حتی اگر در اساسنامه پیش‌بینی شده باشد که به اشخاص مجرد نبایستی واحدی اجاره شود این امر خلاف قانون است و دارای اعتبار نیست؛ چرا که هیأت مدیره یا مدیر ساختمان نمی‌توانند در خصوص قسمت‌های اختصاصی ساختمان تصمیم‌گیری کنند و این مالکین قسمت‌های اختصاصی هستند که تصمیم‌گیرنده خواهند بود.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

پاسخ به این پرسش خیلی طولانیه باید از مشاوره تلفنی یا حضوری استفاده کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام نمی‌توان اساسنامه‌ای تنظیم نمود که ورود مستاجر مجرد را مطابق قانونی که تصویب کرده‌اند بگیرد این مورد خلاف ذات قانون است در اینجا مستاجر بابت توهین‌هایی که به او شده تواند شکایت نماید