مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن شهادت یا اقرار یا گواهی از امری که هنوز محقق نشده

اعتبار اقرار یا شهادت یا گواهی یا ...غیر محضری در خصوص اتفاقی که هنوز محقق نشده.
مثلا ملکی را از فردی خریده ایم
بنا به دلایلی تنظیم سند با تاخیر مواجه شده و نگرانیم اگر فروشنده فوت شده وراثش مدعی شوند
بیایم همزمان با خرید ملک در حالی که فروشنده(پدر) زنده است
از ورثه احتمالی اش اقرار، شهادت، یا گواهی غیر محضری بگیریم
با این مضمون که اگر پدر شما فوت کرد و شما ورثه او شدید
بعدا در خصوص سهم الارثتان در خصوص این ملک ادعایی نداشته باشید
قضات در این خصوص به این نوع سندی که عادی است ولی هنوز محقق نشده اعتباری میدهند.؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر ورثه به عنوان شاهد قرارداد را امضاء کنند معتبر است.
یا اینکه از وراث بخواهید که در صورت بطلان یا هر مشکل دیگر استرداد ثمن و غرامت را تضمین کنند.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بسته به شرایط پرونده و دلایل و مدارک استنادی ممکن است به عنوان اماره و یا دلیل استفاده شود همه چیز بسته به نظر قاضیست

هادی احتساب

جناب آقای هادی احتساب :

با سلام و عرض ادب.
بر اساس قاعده فقهی«الناس مسلطون علی اموالهم»؛هر کسی می‌تواند در زمان حیات خود به صلاح دید و در صورت عدم منع قانونی اقدام به فروش،رهن یا هر عقد اسلامی دیگر نماید و نیازی به اجازه ورثه آن شخص نداشته و ندارد؛لکن جهت آسودگی خیال حتماً نسبت به تهیه مبایعه نامه به صورت کامل و قانونی و حتی رسمی اقدام نموده هر چقدر مبایعه نامه شما کامل‌تر و قانونی‌تر باشد امکان وارد نمودن خدشه احتمالی توسط وراث فروشنده کاهش خواهد یافت
«سبز باشید و پایدار»

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شخص تا زمانی که زنده است اختیار اموال خودش را دارد و به هر کسی که تمایل داشته باشد می‌تواند اموال خود را منتقل نماید و وراث وی در این ارتباط نمی‌توانند ادعایی داشته باشند.
تأخیر در تنظیم سند رسمی نیز اگر با فوت فروشنده مواجه شود وراث به عنوان قائم مقام قانونی فروشنده بایستی نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نمایند.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

گواهی یا شهادت یعنی اینکه شخصی به چشم یک موضوعی را ببیند و به گوش یک چیزی را بشنود بنابراین وقتی که واقعه‌ای در بعداً قرار است اتفاق بیفتد چگونه می‌تواند الان مورد گواهی قرار بگیرد این موضوع متصور نیست مگر در شرایط خاصی مانند وصیت

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر اگر شماقرارداری دارید دلایل مستندات دارید با فوت طرف مقابل هم مشکلی به وجود نمی‌آید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
باید مبایعه‌نامه دقیق تنطیم گردد و توسط سایر برادر و خواهرها به عنوان شاهد امضا گردد و