مشاوره حقوقی رایگان - تعیین تکلیف

با عرض سلام در متن سند اقرارنامه غیر مالی امده است در تاریخ ذیل حاضر گردید در این دفترخانه خانم ف.م زوجه نکاحیه شماره ..... دفتر ازدواج شماره .. شهرستان اسفراین و بعد از حضور اقرار صریح و منجز و شرعی داشتند که تعداد یکصد و ده عدد سکه کامل بهار ازادی از صداق نکاحیه فوق الذکر را تماما از زوج خود اقای م.ر به مشخصات و نشانی فوق الذکر دریافت کرده است و هیچ گونه طلبی از بابت سکه مهریه بر ذمه زوج نمی باشد ایا اولا اقرارنامه مالی است یا غیر مالی چون در عنوان سند امده است که سند اقرارنامه غیر مالی ؟ ایا این سند ابرا ذمه مهریه است و زوج از پرداخت مهریه به زوجه بری گردیده است ؟ ایا زوجه قبل و بعد از تاریخ تنظیم این سند رسمی میتواند اموال و املاکی دیگر را به عنوان مهریه از زوج بگیرد؟

پاسخ ها :

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
این سند اقرار نامه مالی هست ولی سردفتران برا اینکه هزینه کمتری به صاحب سند تحمیل کنند آنرا با عنوان اقرار نامه غیر مالی تنظیم میکنند
ثانیا اصل سند اقرار هست و نه هبه نامه یا ابرانامه یا بذل نامه اما چون عمل طرفین در این سند فی الواقع ابرانامه بوده و این استنباط از اون میشه فلذا به حکم قاعده العقود تابع للقصود ؛ابرا محسوب میشه