مشاوره حقوقی رایگان - بند 12 عقدنامه شامل ازدواج دائم است یا موقت؟

در فرودین 98 متوجه شدم شوهرم با خانمی در هتل اتاق گرفتند با پلیس به محل رفتیم و از مدیریت هتل صیغه نامه شونو گرفتیم. در صیغه نامه عکس 4×3 شوهرم با اون خانم و امضاهاشون ثبت شده.
تاریخ عقدشون مهر 97 است
و نوع عقد به صورت دو گزینه ی دائم⭕ انقطاعی⭕ نوشته شده که گزینه دائم ✔ تیک خورده
در نهایت من تقاضای طلاق دادم و دادگاه بدوی و تجدید نظر عنوان کردند باتوجه به اقرار زوج به ازدواج موقت طبق بند 12 عقدنامه زوجه میتواند خودش را مطلقه کند زیرا ب12 مطلق است (اعم دائم یا موقت). اما شوهرم اعتراض زده و استناد کرده به رای یکی از شعب دیوان عالی که بند 12 را شامل عقد دائم یا موقت طولانی مدت میداند و عقد موقتی که مدت آن منقضی شده را شامل بند 12 نمیدادند و همچنین همسرم ادعا میکنه رابطه اش با این خانم کوتاه مدت بوده و منقضی شده اما دلیلی که نشان دهنده ی پایان یافتن زمان عقدشون باشه ارائه نکرده. سوال من این است 1- من صیغه نامه رو فرودین 98 از هتل گرفتم و مشخص شد تاریخ عقدشون مهر 97 بوده آیا این شش ماه رابطه، عقد کوتاه مدت حساب میشه؟ 2- با وجود اینکه گزینه عقد دائم تیک خورده بود چرا قاضی عقدشونو موقت عنوان کرده؟ در حالیکه در اون صیغه نام زما ‌پایان عقد تعیین نشده؟ 3- آیا ممکن است دیوان عالی رای رو به نفع من نده؟

پاسخ ها :

هادی شفیعی

جناب آقای هادی شفیعی:

سلام
عقدی که مدت داشته باشه
موقت محسوب میشه
حتی اگر 99 سال باشه

محمد  صادق پور

محمد صادق پور:

به نظر بند12مطلق است و هم شامل دائم و هم موقت میشه