مشاوره حقوقی رایگان - تعهدات در مبایعه نامه

در مبایعه نامه نوشته شده :
(( فروشنده متعهد میشود هیچگونه حق مالکیتی نسبت به ملک مورد معامله ندارد)).
حال اگر مثلا به علت خیار اشتراط یا صفت یا غبن و امثالهم حق فسخ پیدا کند با توجه به دادن تعهد که هیچگونه حق مالکیت نسبت به ملک ندارد و حق مالکیت خود را نسبت به ملک مورد معامله با تعهدی که داده اسقاط کرده ایا میتواند ملک را بعدفسخ پس بگیرد و دوباره مالک شود؟ چون در عمل فسخ ثمن و بیع باید باز بگردن. اگر میتواند پس تکلیف تعهدش چه میشود؟ چون متعهد شده هیچگونه حق مالکیتی نخواهد داشت و اسقاط حق مالکیت کرده .مالکیت مجددش بعد فسخ بر خلاف تعهدش به نداشتن هیچگونه حق مالکیت هست و تناقض کامل ایجاد میشود.

پاسخ ها :

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

این گونه نگارش شرط اشتباه است و اثری بر آن نیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام زمانی که قراردادی انجام می‌شودبیع صورت می‌گیرد مالکیت منتقل می‌شود اما اگر شروطی لحاظ شود که مالکیت را به کل از بین ببرد این باطل است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله می تواند ولی
طبق قانون برای فسخ قرارداد شرایط خاصی لازم است
در صورت صدور حکم قطعی مبنی فسخ قرارداد ، باید مورد ‌معامله به فروشنده مسترد گردد و فروشنده هم باید ثمن معامله را به خریدار برگرداند

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام کاربر محترم مسائل ایم چنینی به قدری مهم است که طرح سوال آن و گرفتن جواب کوتاه بدون بررسی دقیق کمکی بخ شما نخواهد کرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اینرشرطزباطل است و در صورت فسخ اثری ندارد

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، اگر به هر یک از دلایل قانونی معامله فسخ شود، مبیع ‌‌و ثمن به وضعیت اولیه خود بازمیگردند.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

در صورتی که خیار مدت‌دار باشد اثر دارد و قید لفظ جمله فوق اثری در فسخ نخواهد داشت

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام اون تعهد نسبت به فسخ دوتا موضوع مجزا هستند
منظور از اینکه ادعا مالکیت نکنه یعنی ادعای غیرقانونی مالکیت نه قانونی درحالی که فسخ یعنی ادعای قانونی مالکیت

گلچهر تدین

گلچهر تدین :

با سلام
نیاز به بررسی دقیق تر میابعه نامه می باشد. به نظر می رسد با درج خیار اشتراط به عنوان آخرین اراده طرفین، آثاری بر جمله نخست مترتب نباشد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با وجود این شرط نیز امکان فسخ قرارداد وجود دارد.

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام این شرط به معنای این بوده که بعد از معامله هیچ ادعایی نسبت به ملک بعنوان مالک نداشته باشد ولی با فسخ قرارداد تمامی تعهدات از بین میرود