مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار وصیتنامه

عرض ادب ‌سوال آیا شخصی درقیدحیاتش مالی غیرمنقولی رو صلح عمری برای یکی از فرزندان ذکور کند و همچنین همون ملک را در اخرین وصیتنامه خودش ودرزمان حیاتش برای همسرش بعنوان سهم الارث و مهریه و دیگر دیون شرعی ‌و قانونی که در ذمه داره تو وصیتنامه بنفع همسرش وصیت کنه حال باتوجه به صلح عمری ملک موردنظر و اعتبار در ثلث اموال موصی که کفایت درثلث دارد و مازاد ندارد و یا کسری ثلث ندارد و تنفیذ کلیه ورثا در اجازه و انجام مورد وصیت بنفع همسر موصی بجز فرزند مذکوری که صلحنامه ‌زمین بنفع او میباشد ایا بعد فوت موصی دادگاه چه نظری در مالکیت می‌دهد ایا طبق وصیتنامه و ثلث‌ اموال و اعتبار ان در زمان وصیت مال غیرمنقول رو بنفع همسر موصی رای می‌دهد یا با توجه بصلحنامه عمری بنفع فرزند ذکور رای خواهد داد

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام اگر صلح نامه عادی زودتر از وصیت نگاشته شده باشد یک عقد لازم وهیچ یک حق برهم زدنش ندارد وعین ملک از مالکیت متوفی خارج شده لذا نمی تواند نسبت به مال دیگری وصیت کند لذا وصیتنامه معتبرنیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
متصالح مالک مورد صلح محسوب خواهد شد
بعد از انعقاد عقد صلح ، مصالح حق فسخ نخواهد داشت

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اسناد و مدارک شما باید بررسی گردد اگر صلح عمر را برای مدت عمر آن فرزند ذکور شده باشد تا زمانی که آن فرزند زنده است منافع آن ملک متعلق به ایشان است اما ملکیت آن با آن وصیتنامه قابل انتقال به مادر می‌باشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
صلح به انجام رسیده است و به نوعی انتقال صورت گرفته است و دیگر نمی‌توان نسبت به مورد صلح وصیت صورت گیرد مگر اینکه قبل از وصیت نسبت به فسخ صلح‌نامه اقدام شده باشد.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام وصیت در قانون ما تابع از احکام شریعت است اینکه نفوذ و اعتبار کارهای انجام شده چقدر است پس از رویت مدارک مشخص میشود

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بهتر است ابتدا متن وصیت نامه خوانده شود تا جزئیات آن بررسی شود و سپس با گفتگوی متقابل اظهار نظر دقیق بتوان کرد

الهام منتظری

سرکار خانم الهام منتظری :

سلام این سوالات نیاز به توضیح و بررسی مدارک دارد در صورت تمایل وقت مشاوره بگیرید

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام خیر صلحی که نموده اند اجازه دخل و تصرفی در آن بهر طریق اعم از وصیت و غیره را ندارند

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
بعد از عقد صلح امکان وصیت نسبت به مال وجود ندارد و عقد صلح لازم الاجرا و غیر قابل فسخ است.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر ابتدا عقد صلح تنظیم شده باشد وصیت‌نامه در اینجا اعتباری نداردنیاز نیاز به بررسی دارد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

موضوع تخصصی ست، وقتی صلح رسمی(نه عادی) انجام شود، موصی دیگر برملک مالکیتی ندارد که اجازه وصیت داشته باشد، خصوصا اینکه موصی بهِ باید خالص از هر بدهی یا مالکیت ثالث، یا وقف و.... باشد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

بعد از تنظیم سند صلح انتقال مورد صلح به هر عقدی غیر ممکن است مگر با رضایت و اجازه متصالح