مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

با عرض سلام و احترام
1- آیا دادگاه نفقه فرزند را یکجا تعیین میکند مثلا ماهانه مقطوع 5.000.000 تومان برای کلیه هزینه ها مشخص میکند؟؟؟ یا اینکه معیشت و تغذیه را تصریحا اعلام نموده و هزینه های پوشاک؛ تحصیل و درمان می بایست موردی توسط مادر به پدر اعلام گردد تا وی پرداخت نماید.

2- آیا برای تقدیم دادخواست مطالبه نفقه توسط مادر که هر دو فرزند دخترش به حد بلوغ شرعی ( 9سال قمری را رد شده اند) و با توچه به اختیار قانونی مادر را انتخاب کرده اند آیا نیاز به اخذ حکم حضانت است یا نه؟ توجها به اینکه از سن و دوره حضانت گذشته اند.

3- آیا رسیدگی به دادخواست مطالبه نفقه در صلاحیت دادگاه خانواده است یا شورای حل اختلاف؟؟ (بعبارتی آیا دادخواست مطالبه نفقه می بایست از طریق دفاتر خدمات قضائی به دادگاه تقدیم گردد؟ یا اینکه مستقیما میتوان از طریق شورای حل اختلاف اقدام نمود.) با تقدیر و تشکر از بابت مطالب پر محتوایتان و همچنین از بابت پاسخهای سوالات مطروحه

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر میزاننفقه تا بیست میلیون باشد شورا رسیدگی میکند و نفقه به صورت یکجا مشخص میگردد نیا به حضانت جهت اقامه دعوی نیست