مشاوره حقوقی رایگان - تصرف خودسرانه مدير ساختمان در واگذاری اموال مشاع، استفاده شخصی از مشاعات و ارايه صورتحسابهای غير واقع

با سلام
ضمن عرض خسته نباشيد و ارزوی قبولی طاعات و عبادات در اين ماه مبارک و با ارزوي سلامتی و توفيق در عبور از بحران کرونا چند سوال درباره قوانين اپارتمان داشتم
استاد محترم
1: مدير اپارتمان 14 واحدي ما پس از تعميرات کلي تاسيسات گرمايشي ساختمان مقدار قابل توجهي از ضايعات باقيمانده را که شامل فلزات رنگي به ارزش حدودي شصت ميليون ريال می شد را بدون اطلاع ديگران به گفته خود بخشيده ، ايا وی حق چنين کاری را داشته؟
2 : اپارتمان ما يک ساختمان از مجموعه 9 ساختمان يک مجتمع مسکونی يکسان که به اصطلاح تيپ ناميده ميشود ميباشد، حال وقتی که ساختمانهای مجاور برای يک مورد تاسيساتي مشابه بيست ميليون ريال هزينه کرده اند، مدير ساختمان ما نودوسه ميليون ريال صورتحساب هزينه کرد ارايه نموده ايا ميشود با استناد به هزينه ساختمانهای مجاور نسبت به ايشان اقامه دعوی نمود.؟
3 : در چندين مورد مدير ساختمان صورتحساب تعويض قطعه ارايه نموده اما از نظر ظاهری مورد تعويض شده به هيچ عنوان نو نبوده و حتی شبيه قطعه ای تعويض شده هم نيست، همچنين در موارد مکرر علت خرابی قطعات ، خود مدير ساختمان بخاطر عدم نگهداری اصولی يا به موقع بوده و يا اينکه اصلا نياز به تعويض قطعه يا مکانيزم مورد نظر نبوده وايشان انرا واقعا يا ظاهرا تعويض نموده اند.
در چنين مواردی چه اقدامی بايد نمود!؟ حال انکه در مجمع ساختمان قرار بر نظارت يکی از اهالی اهل فن ساختمان بر موارد فنی شده بوده ، اما نماينده بدون اطلاع ايشان مبادرت به چنين هزينه هايی نموده اند.
4 : سهل انگاری مدير ساختمان که حتی با وجود اعلام و اخطار سرايدار، تنها به اعزام شخصی نابلد مبادرت و نسبت به بازرسی دقيق ترو کارشناسانه تر اقدام ننموده اند ، باعث ايجاد آتش سوزي و ايراد خسارت شديد به ساختمان و تحميل هزينه به همسايگان گرديده و حتي با وجود داشتن بيمه به علت اعمال خودسرانه باعث عدم پذيرش بيمه گرديده و بار ريالی قابل توجهی را بر دوش ساکنان تحميل نمودند در اين مورد چه برخوردی با ايشان بايد نمود.
5 : ايشان بدون انتخاب مجمع بصورت خودخواهانه خويش را به ساکنان تحميل و بعد از تشکيل جلسه با الفاظي و بوسيله قراردادن ديگران در معذورات اخلاقی و روابط همسايگي نسبت به تاييد خود اقدام نموده و حالا با گذشت چهار سال نه تنها ريز و فاکتور هزينه کرد ها را ارايه نميکند بلکه مدت يکسال است که از تحويل حسابها و اختيارات به بهانه ساماندهي حسابها استنکاف ميورزد و هر جا که با مقاومت روبرو شده يا مواردی که نياز به استفاده شخصی يا تحصيل بهره در امری را دارند بدون رای مجمع امری را به صورت موقتی به صورت قانون ابلاغ نموده و پس از تحصيل انتفاع و يا حل مشکل، قانون فوق را وتو نموده و دوباره به وضعيت سابق برمی گرداند .
با معترضين نيز با ادبيات نامحترمانه و تهديد وار برخورد نموده و نسبت به سرکوب انان اقدام ميکند.
لطفا ما را که عده ای کارمند بازنشسته فرهنگي هستيم و شايد روزي آموزگار شما مايه هاي افتخار بوده ايم و اکنون در دوران دوري از خدمت تنها خواهان ارامش هستيم را ياري فرماييد.
با تشکر فراوان
و من الله توفيق ارديبهشت نودونه

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

1- اولا نحوه انتخاب مدیر شرط پاسخ به سوالتان هست که ذکر نفرمودید. ولی اجمالا پاسخ داده میشود خیر چنین اجازه ای نداشته اند .
2- خیر قرار نیست چون هزینه ساختمان تیپ بغل دست کم است حتما هزینه ساختمان ما هم برابری نماید . شاید قطعه ای به مرور طمان در تاسیساتی نیاز به تعمیر داشته باشد که در ساختمان مجاور چنین نیازی نباشد ولی میتوانید با تامین دلیل ، از میزان حدودی مخارج آگاه شوید در صورتیکه تفاوت به مقدار قابل ملاحظه ای زیاد باشد از طریق مقتضی اقدام و نهایتا مدیر را عزل از سمت نمایید .3- تامین دلیل کارشناسی بند 2 مشکل گشاست.به لحاظ تطویل سوال لطفا با وکیل مجرب در این زمینه مشورت نمایید .