مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت شارژ توسط فروشنده آپارتمان و امکان مطالبه اصل و جریمه

با سلام و خسته نباشید
به استحضار می رساند اینجانب یک آپارتمان را از شخصی خریداری نمودم. در یکی از بندهای مبایعه نامه این عبارت ذکر شده بود:
((فروشنده متعهد است حداکثر تا زمان مقرر برای تنظیم سند رسمی کلیه مجوزهای مختلف در خصوص مورد معامله را اخذ نماید و کلیه بدهی های احتمالی در خصوص توابع، اعیان، مستحدثات و امکانات موجود در مورد معامله را تسویه نماید))
همچنین در بن دیگری از مبایعه نامه این عبارت درج شده بود:
(( در صورت عدم انجام هر یک از تعهدات فروشنده که در این قرارداد مقرر شده است وی مکلف است به ازای هر روز تاخیر مبلغ 2 میلیون تومان بعنوان خسارت تاخیر در اجرای تعهد در وجه طرف مقابل پرداخت نماید. خسارت فوق علاوه بر انجام تعهد اصلی بوده و با آن قابل جمع است))
حال با توجه به اینکه واحد خریداری شده دارای مانده بدهی بابت شارژ ساختمان به میزان 2 میلیون تومان است که توسط مدیر ساختمان از بنده بعنوان مالک جدید مطالبه گردیده، و مدت 2 ماه از زمان حضور دفترخانه می گذرد، آیا امکان طرح دعوا علیه فروشنده جهت پرداخت اصل بدهی (2 میلیون تومان) و جریمه مقرر در مبایعه نامه (120 میلیون تومان) وجود دارد.
لازم به ذکر است چندبار از طریق مشاور املاک با فروشنده بابت تسویه بدهی شارژ تماس گرفته شده و پیامک نیز زده شده اما ایشان اقدام به تسویه حساب ننموده است. همچنین بفرمایید برای اثبات بدهی ایشان به دادگاه بابت شارژ ساختمان چه مدرکی لازمست؟ (با توجه به اینکه ساختمان مثل ادارات دولتی نیست که دفتر و دستک داشته باشد)

پاسخ ها :

سجاد صافی

جناب آقای سجاد صافی :

درود بر شما
در مورد قسمت اول امکان اخذ مبلغ شارژ وجود داره اما برای گرفتن خسارت روزانه که در مبایعه نامه تصریح شده، باید در روز مقرر شما در دفتر اسناد حاضر شده باشید و فروشنده برای انتقال سند حاضر نشده باشه، ضمنا مبلغ شارژ شامل مجوزهایی که در مبایعه نامه قید شده نمیشه

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطالبه مبلغ شارژ وجود دارد آنچه را که در قرارداد lمی توان مطالبه گردد پرونده نیاز به مطالعه دارد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

رسید پرداخت شارژ را از مدیر ساختمان اخذ نمایید و دادخواست مطالبه وجه تقدیم شورای حل اختلاف نمایید در خصوص خسارت با اوصاف فوق بعید است به هرحال تشخیص مرجع رسیدگی کننده ملاک عمل است .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر کاربردی حقوقی، احتیاج است که ادله و دلایل مربوط با موضوع مورد مطالعه قرار گیرند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطالبه مبلغ شارژ وجود دارد آنچه را که در قرارداد lمی توان مطالبه گردد پرونده نیاز به مطالعه دارد