مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال غیر

به استحضار میرساند بنده سال گذشته یک دستگاه موتورسیکلت را به صورت سند عادی قولنامه از فردی خریداری و کل ثمن معامله را به ایشان پرداخت نمودم و ایشان نیز مبایعه نامه فروش موتورسیکلت صادره از فروشگاه را به عنوان سند فروش خود ارائه نمود پس از مراجعه به فروشگاه فروش موتورسیکلت نامبرده از انتقال سند خودداری نمود بدین ترتیب متعاقبا بنده از فروشنده و فروشگاه موتورسیکلت و مالک اصلی پلاک موتور به صورت متضامنا از فروشنده و ایادی انتقال دهنده در شورای حل اختلاف شکایت نمودم فروشنده و فروشگاه موتورسیکلت از مراجعه طی احضاریه شورا خودداری نمودند لیکن مالک رسمی پلاک طی مراجعه هر گونه رابطه مالی خود را با فروشنده موتورسیکلت به بنده و فروشگاه را انکار نمود و شخص ثالثی را که ایشان موتورسیکلت را به ایشان فروخته است معرفی نمود شورای حل اختلاف بنا به اظهار مالک رسمی پلاک نسبت به رد دادخواست بنده اقدام نمود .
هم اینک بنده از فروشنده ای که موتورسیکلت را به بنده فروخته است صرفا شکایت کنم؟ یا فروشگاه موتورسیکلت که مبایعه نامه با فروشنده من را تنظیم نموده است ؟ یا اعتراض به رد دادخواست خود اقدام نمایم.
اگر به اتهام فرورش مال غیر شکایت کنم صرف تصرف بنده و داشتن سند عادی قولنامه کفایت میکند؟ آیا تصرف من و قولنامه ای که دارم اثبات مالکیت من را تائید می نماید ؟
با تشکر

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

اگر مالک سند هرگونه فروش موتور به ایادی ماقبل فروشنده شمارو منکر میشه اینجا دراصل کسی که موتور رو به شما فروخته بدون داشتن مالکیت اقدام به فروش مال غیر کرده لذا اینجا شما از فروشنده خودتون وایادی ماقبلش شکایت فروش مال غیر واسترداد ثمن رو اقدام کنید.
(جوادزارعی وکیل دادگستری 09122219001)