مشاوره حقوقی رایگان - حذف همسر و تغییر نام کوچک

قصد تغییر دادن نام کوچکم را دارم اما میخواهم نام همسرسابقم (آقا )را هم از شناسنامه حذف کنم باکره نیستم آیا امکانش هست که همزمان با تغییر نام کوچک نام همسر را هم حذف نمود؟

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

تغییر نام در سامانه سهیم ثبت احوال و حذف نام همسر صرفاً با ازدواج مجدد و تغییر شناسنامه ممکن است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام نام خود را می‌توانید تغییر بدهید اما حذف نام همسرامکان‌پذیر نمی‌باشد

حسین حسن زاده

جناب آقای حسین حسن زاده :

سلام. بله. هر دو امکان هست .توصیه می شود برای روشن شدن بهتر موضوع برای خودتان، مشاوره تلفنی یا حضوری بگیرید. موفق و پیروز در پناه ایزد منان باشید.

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان تغییر نام خواهید داشت و لیکن حذف نام همسر سابق درصورت ازدواج مجدد لا هماهنگی زوج وجود دارد

سيدفخرالدين  حسيني فيروز

جناب آقای سيدفخرالدين حسيني فيروز :

سلام می توانید برای تغییر نام اقدام نمایید حذف نام همسر سابق در صورت ازدواج مجدد امکان پذیر هست.