مشاوره حقوقی رایگان - ثبت نوع طلاق در شناسنامه

سلام من باکره نیستم در حال طلاق هستم.
آیا در شناسنامه نوع طلاق من مدخوله ذکر میشود؟
آیا من هم میتونم بعد از طلاق و قبل ازدواج بعدی ام مهر و نوع طلاق رو از شناسنامه ام حذف کنم یا فقط دوشیزگان و طلاق غیر مدخوله میتونه نام همسر و مهر طلاق رو حذف کند؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
خیر نمی تونید تا ازدواج بعدی
بلی فقط آنها

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بعد از ازدواج مجدد چنین امکانی وجود دارد

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
پیش از ازدواج مجدد چنین امکانی نخواهید داشت پس از ازدواج مجدد به هماهنگی زوج چنین امری ممکن است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر؛ امکان حذف نام همسر سابقتان از شناسنامه ممکن نیست.

پویا علیزاده

جناب آقای پویا علیزاده :

پیش از ازدواج مجدد چنین امکانی نخواهید داشت پس از ازدواج مجدد به هماهنگی زوج چنین امری ممکن است.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام مدخوله قید میشود و فقط با ازدواج مجدد حذف میشود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

در شناسنامه طلاق قید می شود و بعد از ازدواج مجدد می توانید از طریق ثبت احوال برای حذف نام شوهر سابق اقدام کنید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

خیر شما صرفا پس از ازدواج مجددمی توانید نسبت به حذف اقدام نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
فقط اگر دختر دوشیزه باشد بعد از طلاق می تواند نام همسر را حذف کند.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.