مشاوره حقوقی رایگان - زمان پرداخت دیه توسط بیمه

درباره دیه
با عرض سلام و خسته نباشید.
من پارسال با ماشین تصادف کردم یعنی من عابره پیاده بودم و تا به الان همه مراحل قانونی رو انجام دادم و حتی حکم پرداخت دیه هم اومده که هفته گذشته بردم بیمه و تمام محتوای پرونده و قطعیت رأی رو رفتم از دادگاه گرفتم بردم واسه بیمه.
اما سوالم اینه بیمه به من گفت سه الی چهار ماه دیگه دیه شما پرداخت میشه!
اما خط آخر حکم دادگاه این چنین نوشته شده ــ
{{{ضمنا بیمه گر موظف است در راستای مقررات ماده 31 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز خسارت متعلقه را پرداخت کند.}}}

ممنون میشم راهنمایم کنید دادگاه رأی داده 15 روزه باید دیه پرداخت بشه اما بیمه میگه چهار ماه دیگه! چکار کنم باید برم پیش رئیس بیمه؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

باسلام .... طق ماده 31-32و33 قانون بیمه شخص ثالث شرکت بیمه گر می بایست در مهلت مقرر قانونی دیه را بپردازد و در صورت تاخیر به ازای هر روز باید نیم در هزار خسارت را بعنوان جریمه بپردازد. اما توجه داشته باشید تا زمانیکه دیه پرداخت نگرر امکان طرح دعوی حقوقی برای تقاضای جریمه دیرکرد بعلت وجود ندارد و نمیتوان مبلغ جریمه را محاسبه کرد.

پیشنهاد میکنم از طریق دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی نسبت به تنظیم اظهارنامه قضایی با موضوع الزام بیمه گر به انجام تعهدات در مهلت قانونی و اعلام اینکه شما حق مطالبه جریمه دیرکرد را برای خود محفوظ میدارید. اقدام کرده و به آدرس شرکت بیمه ارسال نمائید.