مشاوره حقوقی رایگان - تمکین

سلام. بنده در عقد میباشم و باید تمکین میشدم و من درخواست تمکین دادم. حدود
نه ماه پیش و در آخر حکم قطعی دادگاه در برج 10 این بود که خانه و لوازم مهیا سازند. درغیر این صورت ماهانه مبلغ 400تومن نفقه بدهند ماه گذشته عریضه ای در این خصوص که تا 15روز منزل مهیا شود نوشتم امروز از دادگستری زنگ زدن که بیاین و منزل را ببینید. میخواستم ببینم چون در عقد هستم میتوانم بگویم یا درخواستی دهم که برایم عروسی بگیرند؟ در متن حکم قاضی نوشته شده بود وسایل نو باشند اگر لوازم دست دوم باشند میتوانم بگویم عوض کنند؟ و در ضمن قاضی گفتند که وسایل مال شوهر هست و هیچ حقی نسبت به آنها نداری آیا این حرف درست است ؟ در آخر چون من دانشجو هستم و موقع امتحاناتم هست میشود راهنمایی کنید که این مساله تمکین و...یکم به تعویق بیفتد. میشه کتابی چیزی در خصوص مهریه و نفقه و... بهم معرفی کنید تا اطلاعاتم کمی بالا رود ممنون

پاسخ ها :

سحر خيري

سحر خيري :

با سلام
جنابعالي تا قبل از برقراري رابطه زناشويي ميتوانيد از حق حبس استفاده كرده و در خواست برگزاري مراسم را داشته باشيد و در صورت استفاده از اين حق نيز همچنان مهريه به شما تعلق ميگيرد.البته اين نظر اختلافي است و بعضي از قضات محترم مهريه را در دوران عقد براي زوجه لازم نمي دانند.در خصوص جهيزيه چون همسر شما تهيه نموده اند حقي بر آن نداريد

پرسشگر :

لازم به ذکره که بگم باکره نیستم

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام به محض اینکه نکاح به نحو صحیح واقع شود رابطه زوجیت بین طرفین ایجاد و زوجین حقوق و تکالیفی در مقابل همدیگر دارند که حسن معاشرت از تکالیف مشترک می باشد واما تمکین جزء تکلیف زوجه و نفقه از تکالیف زوج است و نفقه اعم از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زوجه از قبیل مسکن، البسه، نان، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج زوجه می باشد اگر باکره هستید می توانید از حق حبس استفاده و تا زمان اخذ تمام مهریه در خانه پدر باشید و نفقه نیز دریافت دارید و اگر قبلا تمکین داشته اید دیگر از این حق نمی توانید استفاده کنید و با تهیه مقدمات از سوی شوهرتان ناگذیر به تمکین هستید و الا ناشزه محسوب و بعضی از حقوق مالی از جمله نفقه و اجرت المثل را از دست می دهید و اگر چنانچه اثاث و مسکنی که تهیه شده مستعمل و متناسب با شأن شما نباشد می توانید از دادگاه تقاضای کارشناسی کنید و مطابق با نظر کارشناس عمل کنید موفق باشید