مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی ملک توسط اداره راه

با نام یاد ایزد اهورا با درود و عرض ادب و احترام
اینجانب ساکن روستایی از بخش شرقی شهرستان مشگین شهر از توابع استان اردبیل هستم. در جلویه خانه و ملک مسکونی من جاده مواصلاتی اردبیل به مشگین شهر واقع شده است که این جاده در سال 1358 توسط اداره راه وقت ساخته شد. در موقع ساخت جاده اداره راه مزبور برای خرید املاکی که در این روستا مانع ادامه پروژه جاده سازی بود تا بتواند ادامه کار دهد شروع به رایزنی و راضی کردن صاحبان املاک و اراضی شد که ملکشان در مسیر جاده سازی بود و به تعداد زیادی ملک و اراضی در مسیر را خریداری کرد. پس از گذشت حدود چهل سال درحدود یک سال پیش برای عملیات تعریص جاده یاد شده برای کسانی که در حریم جاده بنا و یا .... احداث کرده بودند و یا تصرف نموده بودند نامه ای به عنوان اخطار امد به این صورت که به شخص شما به مدت سه روز فرصت داده میشود که تمامی درختانی که در حاشیه و جنب جاده که در حریم قانونی راه میباشد را قلع و قمع و تمامی موانع را برطرف نمایید زیرا حریم راه اصلی میباشد و چون بنا است که جاده را تعریض نماییم هرچه زودتر اقدام به رفع تصرف حریم نمایید که طبق قانون اشخاصی که اقدام به تصرف و یا کاشت درختی در حریم جاده شده بودن سریعان برای رفع ان اقدام کردن و عده ای هم برای گرفتن مبلغی و کتمان انچه که در سال 58 اتفاق افتاده بود، سعی بر دروغ پردازی و گرفتن وجهی از اداره راه شده بودند که در نهایت با اوردن تمامی مدارک و اسناد امضا شده توسط اداره راه که به دست مالکان ملک در زمان احداث اشخاص حریص که به دنبال گرفتن پول دوباره بودن با سرافکندگی از کرده خود پشیمان شدند ، با رسیدن نامه اداره راه برای رفع تصرف حریم اینجانب به اداره راه رفتم و اظهار کردم که اینجانب در سال 58 در روستا نبودم و به دلایل شخصی بر سر ملک و املاکم حضور نداشتم و عوامل اداره راه ان زمان از نبود من استفاده کرده و بدون رضایت و حضور مالک ملک که به مساحت 2000 متر است و من میباشم اقدام به تصرف و جاده سازی نموده که در ابتدا با واکنش بد مسئولان اداره و کتمان حقایق از سوی عوامل اداره راه مواجه شدم که در نهایت به دادگاه شکایت کردم. دادگاه از اداره راه مدارک خواست و اداره راه هم هیچ مدرکی را دال بر خرید ملک از من را در دادگاه تسلیم نکرد با توجه به این که تمامی اسناد خرید املاک کلیه ملک ها در بایگانی اداره راه وجود داشت به جز مدرکی که نشان دهد اداره راه از ما ملکی جهت جاده سازی در سال 58 خریده است. حال ما میتوانیم نسبت به اخذ مبلغ به روز ملکی که در سال 58 بدون حضور مالک توسط ادره راه غصب شده بر بیاییم و الان هم که در استانه تعریض جاده هستن باز هم نسبت به انچه و مقداری که جهت تعریض از ملک ما کثر خواهد شد ادعای خسارت و وجه کنیم. و ایا این کار اداره راه مصداق تصرف عدوانی میباشد و ایا حریمی که توسط اداره راه خریداری نشده میتواند تابع مالکیت اداره راه باشد یا من صاحب ملک چون از من حریم و زمینی خریداری نشده میتوانم در حریم جاده ساخت و ساز انجام دهم. با تشکر

پاسخ ها :

عبدالرضا سلیمانیان

جناب آقای عبدالرضا سلیمانیان :

اگر اداره راه مدارکی دال بر اخطار به شما آنموقع نداشته شما میتوانید به نرخ روز قیمت ملک رو از آن اداره با انجام کارشناسی دریافت کنید،،البته وکیل داشته باشید بهتر است

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام اولا سوالتان بسیار طولانی است و امکان رویت تمام آن وجود ندارد
دوما با توجه به برداشت از قسمتی از سوال اقدام کیفری علیه اداره متصرف راهگشاست و پس از ارجاع امر به کارشناسی موضوع حل و حکم به رفع تصرف یا خلع ید داده خواهد شد