مشاوره حقوقی رایگان - حق مشرفیت

بنده فروشنده ملکی هستم و برای اخذ پایانکار ملک جهت انتقال سند، بعد از پرداخت سهم خدمات ، عوارض و کمیسیون ماده 100 - شهرداری اعلام کرده با توجه به اینکه این ملک بر بلوار واقع شده و امکان دارد در آینده در مسیر بلوار قرار بگیرد عوارض حق مشرفیت به ملک تعلق میگیرد .
به همین جهت در پایانکار صادر شده این موضوع مطرح شده که این ملک شامل عوارض حق مشرفیت شده ولی در حال حاضر با توجه به طرح تفصیلی و مورد مسیر بودن ملک و همچنین نداشتن اولویت اجرای طرح امکان اخذ عوارض حق مشرفیت نمی باشد و این عوارض در زمان تملک شهرداری محاسبه و به نرخ روز از مالک دریافت میگردد .

الان خریدار ملک به این موضوع اعتراض دارد و خواهان این است که مبلغ حق مشرفیت را شهرداری محاسبه و از من فروشنده بگیرد .
شهرداری هم میگوید نمی شود این مبلغ رو در حال حاضر از فروشنده و خریدار دریافت کنم حق مشرفیت فقط یک بار به هر ملک تعلق میگیرد و آن هم در زمان خودش . شاید در آینده طرح بلوار تغییر کرد و ملک هم شامل حق مشرفیت نشد .
متن پایانکار در پاسخ استعلام شهرداری هم ذکر شده ولی با توجه به توضیحات داده شده خریدار اذعان دارد که در محضر برای انتقال سند حضور پیدا نمیکند تا متن پایانکار عوض شود .

خواهشمندم اساتید بنده را یاری کنند

پاسخ ها :

هادی شیرازی

جناب آقای هادی شیرازی :

سلام نکته ای که درخصوص حق مشرفیت بیان کردید نمی تواند بعداز وقوع معامله یعنی بعدازقولنامه بهانه ای شود تاطرف معامله دردفترخانه حاضرنگردد.وقتی زیر مبایعه نامه امضاشود معامله تمام شده محسوب می شود وانتقال سند فقط جزو تشریفات قانونی اموال غیرمنقول مانند خانه یازمین است پس اگرطرف معامله در روز انتقال سند دردفترخانه حاضرنشد شما ازدفترخانه گواهی عدم حضور طرف راگرفته و دردادگاه بادادن دادخواست اثبات وقوع عقدبیع و الزام خوانده به انتقال سندرسمی کار راتمام کنید.