مشاوره حقوقی رایگان - اجاره اب چاه کشاورزی

با سلام
سال گذشته یک حلقه چاه عمیق کشاورزی زیر نظر اداره اب محل حفر شد و در زمان ازمایش اولیه ابدهی چاه شیش اینچ طبق نظر کارشناس و مهندس مربوطه تائید ودر پروانه چاه ثبت شد.
امسال چاه راه اندازی شده و 14 ساعت از 24 ساعت را جهت کشت گوجه و خیار به چند نفر اجاره داده ایم. به این صورت که تا چند ماه در هر شبانه روز 14 ساعت از اب چاه را ببرند.
بعد از راه اندازی ابدهی چاه به مرور بعد مدتی کمتر شد. ما هم واسه اشکالات احتمالی پمپ شناور و توربین وتوربین اقدام به تعویض پمپ کردیم ولی ابدهی درست نشد و با صرف هزینه تعویض پمپ همکاری از پیش نبردیم.
و در نهایت باز هم برای جبران کمبود اب اجاره گیران فقط 2 ساعت استراحت پمپ و 22 ساعت اب چاه را به انها دادیم البته با همان پول و بهای قبلی که راضی باشند.
حالا وسط فصل کشت انهاست اب چاه از 6 اینچ به سه و نیم اینچ کمتر شده و ما هم با همان پول اجاره 14 ساعت به اجبار 22 ساعت از شبانه روز به انها اجازه برداشت اب از چاه داده ایم ولی باز هم شاکی هستند. سوال ما اینه که از نظر قانونی ایا انها حق دریافت خسارت را دارند ؟ ما تمام کارهایی که از دستمان میامد چه از نظر تعویض پمپ چه از نظر افزایش ساعت برداشت را برای انها کردیمولی باز هم شاکی هستند. ما هم طبق مدارک پرونده وکارشناس که پارسال تایید کرد چاه 6 اینچ اب دارد اقدام به اجاره دادن کردیم حالا وسط کشاورزی اب چاه کم شده تکلیف چیست؟ ممنون از جواب شما لطفا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

وحید نصیری اوانکی

جناب آقای وحید نصیری اوانکی:

با سلام
از آنجایی که با عنایت به ماهیت نوع اجاره بهره بردار از مورد اجاره وابسته به آب چاه داشته لذا وظیفه شما تامین لوازم انتفاع از مورد اجاره است که در واقع آب از لوازم اساسی میباشد . بنابراین جهت رفع نزاع توافقی جدید داشته باشید و پیشنهاد می گردد برای جبران خسارت وارده از میزان اجاره بها کم کنید .