مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک مسکونی

با سلام، خودروی پراید یکی از آشنایان را جهت یک چک برگشتی به مبلغ 80 میلیون تومان توقیف کردند. اینجانب منزل مسکونی خود را که ارزش آن مبلغ 450 میلیون تومان می باشد را جهت رفع توقیف پراید به دادگاه معرفی کردم و دادگاه آن را به مبلغ 40 میلیون تومان (به اندازه قیمت پراید) توقیف کرد. متاسفانه این آشنای ما پراید را فروخته و دادگاه منزل ما را به مزایده گذاشته است.
سوال 1) آیا منزل اینجانب که در آن ساکن هستم جزء مستثنیات دین محسوب می شود؟ و دادگاه حق دارد آن را به مزایده بگذارد؟
در غیر اینصورت و برگزاری مزایده:
سوال 2) منزل اینجانب قبل از عید به مبلغ 450 میلیون تومان کارشناسی شده. با توجه به اینکه مدت 4 ماه از زمان کارشناسی گذشته و منزل من در سال جدید به میزان 30 درصد افزایش قیمت داشته است، آیا می توانم جهت نظریه تکمیلی کارشناسی اعتراض کنم و آیا قاضی آن را قبول می کند؟
 سوال3) اگر قاضی اعتراض مرا در خصوص اعتراض فوق قبول نکرد، آیا این امکان وجود دارد با توجه به افزایش قیمت ملک، در مزایده دوم منزل من 10 درصد زیر قیمت کارشناسی به فروش برسد؟
سوال 3) اگر در مزایده دوم نیز منزل فروش نرفت آیا این امکان وجود دارد که دادگاه به نسبت طلب طلبکار، سهم طلبکار را از منزل مسکونی که کمتر نیم دانگ آن می شود را به نام او نماید.
سوال 4) آیا امکان دارد منزل مسکونی من به دلیل نداشتن خریدار از مزایده آزاد شود؟
با تشکر از حوصله شما

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

در صورت نبودن خریدار در مزایده دوم به هر قیمت فروخته میشود