مشاوره حقوقی رایگان - قوانین خدمت نظام وظیفه

درود بر شما. دوست من که فعلا حدودا چهل و نه سال دارد؛ هرگز به خدمت نظام نرفته و البته مشمول عفو رهبری هم شد ولی پیگیری نکرده. قانون در موردش چگونه است؟ و آیا اگر به سن پنجاه سالگی برسد، معاف محسوب میشود؟ و میتواند گذرنامه بگیرد؟ یا همچنان فراری محسوب میشود؟ تا چه زمانی همچنان ‌مشمول قانون نظام وظیفه محسوب میشود؟ اگر دستگیر یا معرفی شود مجازاتش با توجه به مجرد بودن و سن چهل و نه سال چگونه است؟

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام علیکم
در صورتی که فرد مشمول معافیت رهبری واقع شده باشد با مراجعه به دفتر پلیس بعلاوه ده و همچنین اخذ دفترچه اعزام به خدمت و تکمیل فرم های مربوطه تقاضای صدور کارت مشمول عفو رهبری می کند و در سامانه ثبت می شود و پس از آن کارت صادره به آدرس ارسال می شود البته شرط سنی و شرط مدرک تحصیلی و ...باید تماما وجود داشته باشد و در خصوص عفو رهبری در مورد شرط سنی متاهل یا مجرد بودن ملاک نیست