مشاوره حقوقی رایگان - جوی اب داخل زمین

باسلام بنده به صورت مشاعی 9قصب از زمین بزرگی که قبلا بصورت باغ بوده است را دارم و اما اکنون این ملک در مرکز شهر واقع شده و دارای موقعیت تجاری مسکونی می باشد (بنا به استعلام شهرداری) و سایر شرکا نیز اقدام به ساخت ساختمان در سهم های خودشان با اخذ پروانه کرده اند. منتهی از قدیم در ملک بنده جوی آب کوچکی عبور میکرده که زمین پایین دست از آن آبیاری می شده. همچنین از قدیم کوچه 6 متری از جلو ملک بنده تا انتهای ملک پایین دستی عبور کرده است. با توجه به اینکه بنده قصد ساخت واحد تجاری به همراه زیر زمین را دارم، نمیتوانم جوی آب را بصورت گذشته در ملک خود نگهداری کنم لذا میخواستم بدانم آیا بصورت قانونی میتوان از مالک پایین دست شکایت کرد و ایشان را مجبور کرد که جوی آب را به کوچه 6 متری که از جلوی ملکش به راحتی عبور کرده ، انتقال دهد؟ لازم به ذکر است تعدای از همسایه های بالا دستی نیز که اقدام به ساخت تجاری در ملکشان کرده اند، جوی آب را به خارج از زمینشان به کوچه منتقل کرده اند و فقط این جوی اب در ملک من باقی مانده و دوتا از همسایه های پایین دستی که انها با رضایت خودشان جوی آب را نگهداری کرده اند.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام .بدون رضایت صاحبان حق نمی توان کوجه وجوی راتغییردادوتا زمین مذکورکشاورزیونیازبه آب دارد نمی توانیدتغییربدهید واگر همسایه هاتغییردادند یا بارضایت صاحبان حق بوده ویا صاحبان حق سکوت کردند والا عملشان غیرقانونی بوده وقابل اعاده به وضع سابق می باشد.