مشاوره حقوقی رایگان - حقوق ارثیه

با سلام چندین سال پس از فوت پدر بزرگ مادری ام ، فرزندانش بصورت توافقی و دست نویس اقدام به تنظیم تقسیم نامه املاک و دارایی های وی پس از اخذ برگه ی انحصار وراثت کرده اند که این تقسیم نامه به امضا و توافق تمامی طرفین رسیده. اما اکنون پس از گذشت 3سال از تنظیم تقسیم نامه بنده با مشورت بنگاه های مشاوره املاک به این نتیجه رسیده ام که حدودا 300 میلیون تومن به مادرم ارثیه کمتری رسیده است ، اما مادرم بخاطر قوم و خویشی اقدام به شکایت نمیکند (لازم به ذکر است در تقسیم نامه هیچ یک از کافه خیارات به اسقاط نرسیده است و اسمی از آن برده نشده) لذا میخواستم بدانم اول: آیا مادرم می تواند نسبت به این کمبود سهم ارث اقدام به شکایت کند؟ دوم اینکه من به عنوان تنها فرزندش که پسر هستم آیا حقی دارم که نسبت به حقوق ضایع شده مادرم ادعایی بکنم نسبت به برادران و خواهرانش ؟ یا از طرف خودم شکایتی انجام دهم؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.شما حقی درارثیه پدربزرگ ندارید تا مدعی گردید.هراقدامی بایدازجانب مادرتان باشه .اگرکل ماترک درتقسیم نامه,تقسیم شده ومادرتان مغبون شده باید دادخواست ابطال تقسیم نامه راتقدیم دادگاه نماید.