مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از کارفرما

با عرض سلام و خسته نباشید.
بنده در یک کارگاه عمرانی مشغول به کار هستم. دو 2.5سال است. هر ساله قرارداد داشتم. سال 97 ماهی 3.4 میلیون، سال 98 ماهی 5 میلیون و امسال 6 میلیون.
این مبلغ را در قرارداد ذکر نکردند و قراردادی با مبالغ کمتری (مثلا سال 98 با قرارداد ماهانه 2.20 میلیون تومان قرارداد منعقد شده علیرغم توافق ماهانه 5میلیون) با من منعقد کردند. و من حدود 18ساعت از 24 ساعت شبانه روز کار میکنم. آیا میتوانم با شکایت از کارفرما طلب اضافه کاری، تعطیل کاری، شب کاری و ... کنم؟
قرارداد را در فرم مخصوص ننوشتند و سربرگ شرکت رو هم ندارد.
در بدترین شرایط آب و هوایی 18 ساعت سرکار حضور دارم. نگهبانان کارگاه و عوامل کارگاه هم حاضر به شهادت دادن این مطالب و ساعت حضور من در کارگاه هستند.
بیمه من نیز بر همان پایه قرارداد صوری واریز میگردد. آیا این در این مورد نیز میتوانم مدعی شوم؟
البته امسال قرارداد را تا الان امضا نکرده ام و خواستار واقعی شدن دستمزد و بیمه شده ام که شرکت واکنش شدید نشان داد و خواستار ترک کار شده و از همه طریق فشار می آورد. همه اینها به کنار، 8ماه هم هست دستمزد من به تعویق افتاده.
خواهشا مرا راهنمایی فرمایید، از نظر روحی دچار افسردگی شده ام.
با تشکر و سپاس فراوان

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

ملاک و معیار قراردادی است که امضا کردید.در صورت شکایت پایه وزارت کار یعنی همان مبلغی که بر مبنای آن حق بیمه واریز شده است حقوق شما را محاسبه خواهند نمود.کلا هیاتهای حل اختلاف اداره کار به سختی حقوق بالاتر از پایه وزارت کار را میپذیرند.اگر حقوق شما را پایه وزارت کار در ن"ر بگیریم اضافه کاریهای شما با عنایت به مبالغی که دریافت کردید پرداخت شده است.حتی امکان دارد با توجه به وضع موجود تشخیص هیاتهای حل اختلاف این باشد که شما مازاد بر حقوق قانونی خودتان هم دریافت نمودین.وقتی قرارداد پایه وزارت کار را امضا میکنید و بیمه پایه برایتان واریز میشود علی الظاهر شما با همان پایه وزارت کار توافق نمودید کار کنید با وجود این مدارک به سختی بتوان هیاتهای حل اختلاف را به مبالغ بیشتر قانع نمود.همانطوریکه عنوان نمودم این هیاتها اغلب همان پایه وزارت کار را در آرای خود مبنای محاسبه قرار می دهند.شما دریافتی های زیادی داشتین که از نظر هیاتها کفاف اضافه کاری شما را هم میدهند.چون طبق قانون کار اضافه کاری هم محدودیت دارد.قطعا این هیاتها مازاد بر سقف قانونی اضافه کاری را از شما نمی پذیرند.با وضع موجود شکایت به ضررتان میباشد.سعی کنید حقوق معوقه بلند مدت نداشته باشید چون امکان دارد برای وصولش با مشکل مواجه شوید.ضمنا اگر از شرایط کاری خود ناراضی هستید می توانید ادامه ندهید.مادامیکه وضع موجود را می پذیرین به صورت ضمنی رضایت خودتان به این شرایط را در عمل اعلام میکنید