مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه حق ریشه

سلام، اگر شخصی سالیان زیادی، بالای ده سال در زمین های پدر، برای پدر زراعت کند. آیا هیچ حقی از درآمد را برای خود بر ندارد؟ اکنون که پدر فوت شده، آیا می‌تواند ادعای حق کند؟ آیا ادعای حق ریشه و دست رنج رعیتی، شامل وی می‌شود؟ با تشکر

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.کشتهایی که بعد ازبرداشت ریشه آنها ازبین میرود وسالیان درازباقی نمی ماند حق ریشه ندارد .دسترنج رعیتی بعد قانون اصلاحات ارضی جایگاه خود را ازدست داده است. واثرقانونی ندارد.اما اگردرزمین پدرکارکردیدوپدراجرت شما را دراین چند سال نپرداخته,می توانید تقاضای اجرت المثل چند سال را ازدادگاه بنمایید. البته چندسال مذکور اگربا پدرزندگی وخرج مشترک داشتید وپدرپرداخت می نمود محاسبه وازاجرت شما کم می گردد.