مشاوره حقوقی رایگان - میزان محکومیت سرقت

من به سرقت مستوجب تعزیر و مشارکت در سرقت محکوم شدم چه حکمی برام صادر میشه حدوداً، هرکدام یه حبس دارد یا با هم یه حکم صادر میشود ؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
قانون گذار با در نظر گرفتن سرقت تعزیری در حالات مختلف مجازاتی نیز برا آن تعیین کرده است .
1- هرگاه سرقت تعزیری همراه با آزار فرد یا افراد دیگر باشد سارق به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم خواهد شد .
2-در سرقت همراه با اسلحه نیز ، مجازات سارق مسلح حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم خواهد بود و در صورتی که با اسلحه خود آسیبی به دیگری برساند ، علاوه بر اینکه به حداکثر مجازات اصلی محکوم می شود به مجازات آسیب وارد شده هم محکوم خواهد شد .
3-طبق ماده 653 قانون مجازات اسلامی ، هر کس اقدام به راهزنی و سرقت در راه ها و خیابان ها کند در صورتی که محارب نباشد ، به سه تا پانزده سال جبس و شلاق تا 74 ضربه محکوم خواهد شد .
4-درباره مجازات سرقت دو یا چند نفر در شب همراه با اسلحه ماده 654 قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد که هرگاه سرقت در شب واقع شود و سارقین دو نفر یا بیشتر باشند و لااقل یکی از آنها اسلحه داشته باشد ، در صورتی که محارب نباشند ، مجازات آنها حبس از پنج تا بیست و پنج سال و شلاق تا 74 ضربه است .
5-اگر مجازات سرقت از مناطق حادثه دیده مثل مناطق سیل زده ، زلزله زده ، جنگی ، آتش سوزی یا در محل تصادف رانندگی صورت گرفته باشد مرتکب به مجازات حبس از سک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود . البته این در صورتی است که سرقت مشمول سرقت حدی نباشد .
6-طبق ماده 657 قانون مجازات ، هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی و جیب بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد .
چون توضیح ندادید که سرقت با چه کیفیتی بوده باید ببینید که اتهام ارتکابی شما با کدام مورد منطبق است .