مشاوره حقوقی رایگان - حكم جلب زوج برای مهريه بعد از رد شدن اعسار زوج

سلام زوج از وضعيت مالی بسيار خوبی برخوردار است اما اموال خود را از ديد زوجه پنهان ميسازد بدين صورت كه زوجه مهريه خود را ٢ سال پيش كه تعداد ١١٤ عدد سكه بوده را به اجرا گذاشته و همان سال قرار تأمين خواسته صادر و يك ملك ٥٠ ميليون تومانی توقيف شده و برای مابقی مهريه زوجه مجددا درخواست تأمين خواسته داده و زوج انكار نموده ديگر هيچ مالی ندارد در واقع همه چيز از قبل بنام مرحوم پدر زوج (كه پدر زوج ١٤ سال پيش فوت كرده بود همچنان بنام پدر مرحوم مي باشد) بوده به همين خاطر قاضي محترم دستور استعلام مال از اداره ثبت نمودند كه متأسفانه هيچ مالي از زوج به مالكيت رسمي بنام ايشان شناخته نشده است و همچنان تمامي سرمايه زوج از قبل بنام پدر مرحومش بوده و هست و زوج دادخواست اعسار از پرداخت مهريه داده و اعسارش رد شده و مجددا زوجه ليست اموال زوج را به دادگاه و كلانتری محل معرفي نموده و باز زوج انكار نموده مالي ندارد و كلانتري محل به زوجه پيشنهاد نموده كه چون زوج انكار ميكند مالي ندارد حكم جلبش را بگيرد و روانه ي زندان شود و آنوقت مجبور ميشود مهريه شما را بپردازد، با توجه به توضيحات، آيا پيشنهاد كلانتري محل عقلاني و صحيح بوده؟يعني ميتوان حكم جلب مهريه را نيز گرفت؟ آيا در صورت زنداني مهريه زوج ميتواند با وثيقه آزاد شود؟ يا بايد مهريه زوجه را كامل بپردازد و آزاد شود؟

پاسخ ها :

فرزانه آذربیک

سرکار خانم فرزانه آذربیک :

با سلام
در صورت عدم وجود اموال محکوم علیه ورد دعوی اعسار با دریافت حکم جلب ایشان ایشان تا زمان پرداخت مهریه زندانی خواهند شد ووثیقه با مفهوم مندرج در قانون ایین دادرسی کیفری متفاوت است ومحکوم علیه مکلف به پرداخت دین خود میباشد