مشاوره حقوقی رایگان - مطالبات بازنشسته مفقودالاثر

سلام..پدرم بازنشسته ارتش وحقوق بگیرسازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح هستتدو حدود 9سال پیش متواری شدند.سازمان مذکور به دلیل اینکه بازنشسته ناپدید شده از زمان متواری شدن پدرم حقوق وی رو قطع کرده.خواهربنده هم اکنون اقدام به برقراری حقوق مستمری پدر نموده..سوال اینجاست:9سال حقوق دریافت نشده پدرم از تاریخ 89/1/1تا97/1/1بعد از فوت به وارث تعلق میگیرد؟؟آیا میتوان این طلبهای بازنشسته را قبل از فوتش طبق ماده 149امور حسبی وصول کرد؟(باتوجه به اینکه طبق دادنامه صادره وارثین به عنوان امین نصب شده اند؟آیا اگر دادخواستی با عنوان اجرای ماده 149امور حسبی به دادگاه تقدیم شود پرونده به دیوان عدالت ارجاع نمیشود؟(باتوجه به اینکه طبق قانون رسیدگی به امور غائب مفقودالاثر باید دردادگاهی انجام گیرد که آخرین محل اقامت وی در حوزه آن دادگاه بوده همچنین رسیدگی به امورحسبی دردادگاه حقوقی انجام میشود)؟؟؟؟ضمنا دیوان عدالت طی حکمی وصول مطالبات بازنشسته مفقودالاثر را درصورت زنده بودن بازنشسته فقط حق وی میداند و درسایرموارد درصورت مدعی شدن سایرین در وصول این طلبها به دلیل ذینفع نبودن حکم به رد شکایت صادرمیکند این درحالیست که ماده 149امورحسبی به امین حق داده که مطالبات وی را وصول نمایند..حکم دیوان و ماده 149امورحسبی چگونه بایکدیگر تناقض دارند؟؟نهایتا راهنمایی نمایید که میشود 9سال حقوق دریافت نشده پدر را وارث وصول کند؟اگر جواب مثبت است راهنمایی نمایید

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.خیر.این ماده با رأی دیوان مغایرتی ندارد.تا مادامیکه فوت وی (واقعی یا فرضی)احراز نشده باشد،مطالبه این وجه از سازمان امکان پذیر نمی باشد.مابقی مطالبات مذکور در ماده فوق موضوعی جداگانه است.یاالله