مشاوره حقوقی رایگان - تعیین مقصر تصادف

با سلام، در خیابان دو طرفه، بنده پس از سبز شدن چراغ از سمت چپ وارد خیابان شدم. هنگام دور زدن با خودرو پژو برخورد سطحی کردم. ماشین ام وی ام در کنار جاده زیر تابلو مطلقا ممنون پارک کرده بود؛ که پژو پس برخورد سطحی با بدنه ماشین من، به ام وی ام برخورد کرد. افسر بنده را مقصر کرده و خسارت هر دو ماشین را بنده باید بدهم. ماشین من هیچ خسارتی ندیده. آیا من مقصرم؟ اگر هستم باید خسارت هر دو ماشین را من بدهم؟ حالا اگر ام وی ام در جای پارک ممنوع نبود، هیچ خسارتی رخ نمی ‌داد. آیا ام وی ام مقصر نیست؟ با تشکر.

پاسخ ها :

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام
ورود شما به خیابان و دور زدن خیابان چون از سمت چپ بوده بایستی حق تقدم را رعایت می‌کردید و پس از تخلیه خیابان دورمی زدید بنابراین در قسمت اول سوال شکی نیست که شما مقصر هستید ولی در قسمت دوم اگر عمل شما کنترل را از خودروی پژو خارج کرده و به مقصود فرار از تصادف به آن برخورد کرده باز هم مقصر شمایید ولی اگر در اثر سرعت زیاد پژو و عدم کنترل راننده و یا گواهینامه ایشان دارای محدودیت هایی مانند محدودیت عینک و آینه محدب و علائم یا غیره بوده باشدبسته به نظر کارشناس دارد می‌توانید نظریه کارشناس هم اعتراض و هیئت کارشناسی 3 تا 5 نفر تقاضا کنید و هزینه آن را واریز نمایید و در مورد آخرین سوال اینکه اگر ام وی ام در محل غیرقانونی پاک شده با شد فقط باید جریمه پارک ممنوع یا مطلقا ممنوع را بپردازد و مرتکب تقصیر نیست چون عملی انجام نداده که باعث خسارت دیگران شود و این بر اساس قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339 می باشد