مشاوره حقوقی رایگان - ابطال تقسیم نامه توسط یکی از وراث متوفی امضا کننده تقسیم نامه

با سلام و احترام
پدر بزرگ بنده یک دختر و سه پسر داشته و یک قطعه زمین پس از فوت ایشان توسط فرزندانش تقسیم و تقسیم نامه تنظیم و به امضا کلیه وراث میرسید. دو تا از عموهایم سهم خود را در همان موقع 35 سال پیش کامل میفروشند، عمه ام قبل مادر بزرگم فوت میکند و یک ششم زمین قسمت عمه ام به مادربزرگم و سپس به پدرم و دو عمویم میرسد، قسمت عمه ام در خیابان رفته و تمامی وراثش غیر عموها و پدرم بر اساس تقسیم نامه زمین خود را با شهرداری توافق کرده و هزینه اش را دریافت میکنند، حال عمو هایم میتوانند با توجه به ارثی که از عمه ام به ان ها رسیده ادعای مالکیت روی قطعه زمینی که پدرم است داشته باشند چون وراث خواهرشان شده اند ؟؟ و تقاضای رد تقسیم نامه رو بدهند؟؟ تقسیم نامه سال 60 با امضا همه وراث و شاهدان تنظیم گردیده ولی ثبتی نیست،
لازم به ذکر است عمو هایم تقسیم نامه رو در همان سال 60 قبول کرده و کل ارث خود را فروخته اند و حال با فوت عمه ام قبل مادربزرگم و فوت مادربزرگم وارث شده اند و بقیه وراث عمه ام سهم خود را به شهرداری واگذار کرده و پول دریافت کرده اند. با سپاس.

پاسخ ها :

مقداد علیپور

مقداد علیپور :

با سلام، قاعدتا در موارد مشابه،وراث به تراضی ماترک یا مالی را بین خود تقسیم میکنند و ضمن آن اقرار به قبول و اسقاط هر اعتراضی نسبت به تقسیم نامه میکنند ، بنابراین هر ادعای بعدی مبنی بر ابطال تقسیم نامه در دادگاه محکوم به رد خواهد بود مگر به تراضی مجدد کلیه وراث مبنی بر بهم زدن تقسیم نامه، اما در غیر تراضی ممکنه حالاتی بوجود بیاید که ابطال تقسیم نامه امکان پذیر باشد، مثلا در هنگام تقسیم سهم یکی از شرکا وارد سهم شریک دیگر شود یا ملک ثالثی وارد سهم شود و یا اینکه تقسیم مالی موجب ورود ضرری که غیر قابل اغماض باشد بشود و مانند اینها.
ضمنا مطالعه مواد 599ود 600 ،601 و 602قانون مدنی پیشنهاد میشود.

امير  صادقي زاده

جناب آقای امير صادقي زاده :

سلام.ملاک تقسیم نامه است اما چنانچه تقسیم آمیخته با ضرر باشد آن تقسیم نامه باطل است.اگر مایل بودید تماس بگیرید