مشاوره حقوقی رایگان - عقد موقت

با عرض سلام و خسته نباشید.
بنا بر فتوای مرجع ام عقد موقت دختر باکره به شرط عدم دخول، بدون اذن ولی صحیح هست.
در واقع این عقد موقت صرفا برای حلال بودن گفتگو هست و دیداری وجود نداره.
با فرض مذکور، میخواستم بدونم قانون در این مورد چه نظری داره؟
آیا این کار جرم هست؟
آیا عقد موقت باید حتما ثبت بشه در محضر و یا حتما باید کتبی باشه؟
در صورتی که کسی مطلع نشه چی؟
آیا اگر خانواده طرفین مطلع بشن حق شکایت از شخص مقابل رو دارن؟
ممنون میشم کاملا توضیح بدید.

پاسخ ها :

هوشنگ  مقدم

هوشنگ مقدم :

استان :

عقدنکاح یا دایم است و یا موقتی .و به موجب توافق و رضایت حاصل میشود بنابراین نکاح یک عقد رضایی هست وتحقق ان نیاز به تشریفات ندارد ولی طبق قانون مدنی و قانون حمایت خانواده (ماده 20 قانون خانواده)ثبت ازدواج دایم الزامیست ولی انچه که در عقد موقت مورد حمایت قرار گرفته وثبت نکاح موقت (صیغه)الزامی دانسته شده در حالتیست که :ضمن عقد نکاح شرط کرده باشند که ثبت شود و در صورت باردار شدن زوجه ودر صورت توافق طرفین .واگر از نظر شرعی درست انجام شود مطابق نظر فقها و به تصریح قانون عدم ثبت نکاح موقت مجازاتی ندارد