مشاوره حقوقی رایگان - اصلاح سند ملک

با سلام. در روستای ما زمانی که سند رسمی برای املاک صادر کردند، اکثر دیوارها را مشترک زده اند در حالی که مشترک نبوده و مشکلات زیادی برای مردم درست کرده است. من ملکی را دارم که یک سمت آن به جوی آب بوده و بین من و همسایه کناری فاصله جوی آب و حتی پیاده روی کوچکی برای عبور آب دار بوده است. اما در زمان تنظیم سند دیوار من را با همسایه مشترک زده اند و این حق را برای ایشان ایجاد کرده اند که هم جوی آب و معبر را به زمین خود اضافه کند و هم خود را در دیوار من شریک بداند. که البته مشکلاتی برای آب داران نیز ایجاد کرده. اداره ثبت هم برای اصلاح سند می گوید که همسایه باید اقرار کند که با شما مشترک نیست ولی ایشان هم حاضر به اقرار نیست و اداره ثبت گفته باید رای دادگاه بیاورید. حال با توجه به این که این یک مسئله عمومی است و اکثر مردم درگیر هستند، آیا راهی برای پیگیری دسته جمعی هست یا باید هر کسی جدا گانه طرح دعوی نماید؟ لطفا راهنمایی بفرمایید تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا مرادی

جناب آقای غلامرضا مرادی :

اگرچه مشکل عمومی است اما مشکل هر ملک با دیگری به نحوی ممکن است متفاوت باشد لذا بهتر است بطور جداگانه اقدام گردد