مشاوره حقوقی رایگان - کسری متراژ آپارتمان

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما خواستم از محضرتان سوال کنم که اینجانب یک دستگاه آپارتمان به متراژ 110 متر مربع به انضمام پارکینگ وانباری از شخصی به مبلغ 281500 میلیون خریداری نمودم ولی از قرار هر متر مربع در مبایعه نامه قید نشده بود که من مبلغ 140 میلیون پرداخت نمودم و قرار بر این شد که 120 میلیون وام مسکن و 20 میلیون نقدا در زمان سند بپردازم و ضمنا فروشنده قبول کردن در صورتی که اول معامله اینجانب هیچ گون مدرکی از ملک را رویت نکردم و با ترفند مشاور املاک و فروشنده که مدارک جهت گرفتن سند در مراجع ذیصلاح میباشد ودر مبایعه نامه هم قید شده که مدارک تحویل فروشنده است و بعداز مدت 8 ماه سند گرفته شد که کاشف به عمل آمد که ملک 94 متر میباشد و خبری از انباری نیز نیست و بعد از گفتگو با فروشنده که کسری متراژ ملک و انباری رو به مبلغ 40 میلیون رو محاسبه تا الباقی ثمن رو بپرداز که ایشان قبول نکردند و از اینجانب بابت مبلغ شکایت نمودن و دادگاه حقوقی نیز این رای رو صادر نمودند. خواستم از شما سوال کنم که اگر اعتراض کنم میتونم به نتیجه برسم. ضمنا بنده هم از ایشان در این مورد شکایت مطرح نموده ام. با تقدیم‌ احترام

پاسخ ها :

مريم  عشري

سرکار خانم مريم عشري :

سلام.
1- این که قیمت هر متر مربع در مبایعه نامه معین نشده است باعث میگردد که کار شما برای طرح دعوی استرداد ثمن به میزان کسری متراژ دشوارشود. اگر در خصوص قیمت هر متر مربع در زمان امضای مبایعه نامه به توافق رسیدید ولی در مبایعه نامه بدان اشاره نشده است با شهادت شهود قابل اثبات است.
بهترین پیشنهاد برای این مشکل طرح دادخواست به خواسته اول استرداد ثمن معامله به میزان کسری متراژ است که حتما در ستون دلایل باید شهادت شهود و یا اقرار فروشنده و یا یکی از ادله اثبات دعوی اشاره و موضوع متراژ مورد توافق را ثابت نمایید.
خواسته دوم الزام به ایفای تعهدات قراردادی مبنی بر تحویل یک واحد انباری توصیه می شود.
با توجه به عدم درج دقیق قیمت هر مربع و در صورت عدم ارائه ادله مناسب؛ دعوی شما به نتیجه ای نخواهد رسید. نظر به افزایش قیمت ملک، ممکناست که شما نفعی در این قرارداد نکرده اید ولی خوشبختانه ضرری نیز ننموده اید.
در مورد عملکرد بنگاه می توانید به اتحادیه صنف بنگاه داران منطقه مراجعه نمایید. البته تکلیف هر شخص است که قبل از هر امضایی با مشورت و تامل بیشتر نسبت به مفاد قرارداد؛ اقدام به امضای آن نماید.
موفق باشید