مشاوره حقوقی رایگان - خط زدن حواله کرد چک در وجه شخص معین

با عرض سلام
اینجانب یک فقره چک به مبلغ 25 میلیون تومان در وجه شخصی ( آقای ک بابت خرید محصول لیموترش ) صادر و حواله کرد را خط زدم و طی دو ماه در سه مرحله مبلغ 15 میلیون وجه نقد بابت چک فوق الذکر در حضور دو شاهد به ایشان پرداخت نمودم که قرار شد چند روز بعد مبلغ 10 میلیون باقیمانده رو بهش بپردازم و چک را تحویل بگیرم، اما ایشان چک را با ظهرنویسی به شخصی دیگر منتقل نموده و شخص دوم گواهی عدم پرداخت از بانک محال علیه گرفته و در دادگاه دادخواست مطالبه اصل خواسته و تامین خواسته داده که حدود یه ماه دیگه وقت جلسه رسیدگی تعیین گردیده.
سوال : 1- در جلسه رسیدگی بابت خط خوردگی حواله کرد چگونه رسیدگی میشود و چگونه دفاع کنم تا پرونده بسته و مختومه شود؟
2- بالفرض اگر حواله کرد خط نزده باشیم، آیا میتوان در جلسه اول رسیدگی، با حضور دو شاهد فوق الذکر بابت 15 میلیون پرداختی به شخص اول دارنده چک ، از خود دفاع کرد و فقط 10 میلیون باقیمانده بدهی خود را به خواهان ( دارنده دوم چک ) محکوم یا پرداخت نمایم ؟ در ضمن آیا حتما نیاز به جلب شخص ثالث هست یا در جلسه اول با شهود میتوان جلسه را به اتمام رساند؟
3- اگر هر سه نفر در جلسه اول رسیدگی (صادرکننده چک و شاهدانش ، دارنده اول ، دارنده دوم ) حضور داشته باشند ، جلسه چگونه رسیدگی میشود و نتیجه ی آن چی میشه؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام خط زدن حواله کرد از موضوعات اختلافی در دادگاه هاست ولی قابل دفاع می باشد با وکیل مشورت نمایید

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
درخصوص قلم زدن قیدحواله کردروی چک بین محاکم رویه های متفاوتی است نظراکثریت که برمبنای قانون تجارت است این است که چک بامضای ظهران قابل ظهرنویسی است 2دارنده ای که اکنون لاشه چک دردستش است دارنده ثالث است وایرادات فی مابین شما ودارنده اولی ربطی به شخص ثالث ندارد