مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

باسلام
اینجانب چند چک با ارقام مختلف در بهمن سال 96 به آقای (x) دادم بابت فاکتور صادره برای خرید کفش که همه پاس شدن بجز یک چک که به همان میزانم کفش تحویل به اینجانب نگشت به مبلغ15میلیون تومان در وجه آقای x بابت خرید کفش ( متن نوشته شده بر روی چک ) ایشان با زدن مهر فروشگاه به پشت چک آن را خرج نموده و بنده مبلغ چک را در حساب تامین و در روز برداشت چک حساب را به دلیل اختلاف حساب مسدود کردم.حال چک درمورخه1خرداد97 برگشت خورده وچون اقای x با شخص برگشت زننده چک بابت تامین مبلغ چک به تفاهم نرسیدن و بعد حدودا 2ماه از بنده شکایت و از شورای حل اختلاف تهران احضاریه امده سوال 1- من مقیم خراسان شمالی و بجنورد هستم چرا دادگاه در تهران تشکیل شده.2- من هیچ معامله با شخص برگشت زننده نداشتم و نمیشناسم آیا نباید آقای x هم حضور داشته باشد
احضاریه دادگاه برای 10 مرداد هست و یک ابلاغیه به شرح زیر بعد 2روز در سیستم قضایی برای من ارسال شده
*** قرار تامين خواسته
نظر به اینکه خواهان با تقدیم درخواست تقاضای صدور قرار تامين خواسته به استناد یک فقره چک به مبلغ /150
000/000لاير نموده است، چون ارکان و شرایط دادخواست فراهم می باشد لذا شورا مطابق مواد 292 ،294 قانون
تجارت 108قانون آیين دادرسی مدنی قرار تامين خواسته معادل000/000/150لاير از اموال بالمعارض خوانده با
رعایت مستثنيات دین تا پایان رسيدگی صادر و اعالم می دارد. قرار صادره در اجرای ماده117 قانون اخير الذکر
ابتدا اجرا و سپس ابالغ گردد و ظرف 10روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در این شعبه می باشد.
این یعنی چی
من باید چکار کنم
تاحالا برگشت چک و دادگاه برام پیش نیامده و من این 15میلیون رو بدهکار نیستم. چکارکنم که محکوم نشم و اون شخص که اول چک رو بهش دادم بخاطر بدهی و چک برگشتی های خودش دچار مشکل شده و توان پرداخت نداره و بجز تلفن تماس و کد ملی چیزی ازش ندارم. در ضمن در اسفند ماه مبلغ 3میلیون تومان به کارتش واریز کردم و بطور لفظی قرار بود که چک رو خرج نکنه که براساس طلبی که ازش دارم و اگه بدهی چک جدید بدم.
ممنون میشم از راهنماییتون....

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام چون چک در بانک های تهران برگشت خورده دادگاه تهران هم صالح است و نیازی به شناخت شما از دارنده چک نیست و با توجه به اصل تجریدی بودن چک مسایل فی مابین شما و دارنده اولیه چک ارتباطی به اشخاص ثالث ندارد و در هرحال شما موظف به پرداخت چک دارید ول می توانید علیه دارنده اول یا اقای x دادخواست بدهید قرار تامین نیز به معنی توقیف اموال شما تا میزان وجه چک است