مشاوره حقوقی رایگان - طلبکاری

سلام ضمانت یه نفر را به عهده گرفتم و در عوض طرف به طور شفاهی قول داد مبلغی بابت ضمانت به من پرداخت نماید الان طرف بدقولی کرده قراردادی هم ننوشتیم چطور میتوانم دادخواست طلبم را بکنم

پاسخ ها :

اکرم اسلامی

سرکار خانم اکرم اسلامی :

باسلام
باتوجه به نوع ضمانتی که انجام داده اید و در هرکجا صورت گرفته می بایست بعد از وصول طلبکار و تادیه دین از جانب شما با اسناد و مدارک پرداختی برای مطالبه وجه پرداختی از کسی که ضمانت کرده اید اقدام به طرح دعوا کرده و طلب خود را وصول کنید مگر اینکه قراردادی یا توافقی مبنی بر این داشته باشید که حتی قبل موعد پرداخت از طرف شما ایشان باید طلب را بشما پرداخت کند

ماده 709 - ضامن حق رجوع به مضمون عنه ندارد مگر بعد از اداء دین ولی می تواند در صورتی که مضمون عنه ملتزم شده باشد که درمدت معینی برائت او را تحصیل نماید و مدت مزبور هم منقضی شده باشد رجوع کند.
موفق باشید

امین مهبودی

جناب آقای امین مهبودی :

با سلام
برای اثبات پرداخت وجهی که طرف قرار بوده به شما بدهد چون شما مدعی هستند باید این مسئله را در دادگاه بوسیله شهادت شهود یا اینکه خود طرف نزد قاضی اقرار بر این امر کند اثبات کنید