مشاوره حقوقی رایگان - جلوگیری از حامل شدن چک

سلام خسته نباشید دانشجوی حقوق هستم فعلا به اساتید دسترسی ندارم.
اگر در چکی بر روی "به حواله کرد" خط بکشیم این چک قابل ظهرنویسی نیست، ولی من میخوام به شکلی چک تحریر بشه که قابلیت ظهرنویسی آن همچنان امکان داشته باشه،
ولی دیگه قابلیت قبض و اقباض نداشته باشه. فقط ظهرنویسان با امضا مشخص باشند.
______________
سوال دوم اینکه وقتی چکی داریم با چند ظهرنویس به چه صورت باید ظهرنویسان رو پیدا کنیم؟ حالا چه ظهرنویسی که اسمش هست چه ظهرنویسی که فقط امضا کرده،
چون ظهرنویسان که در کارتکس بانک نمونه امضا ندارند، به نظر میرسه حتی در صورت پیدا شدن میتونن ظهرنویسی رو انکار کنن. حالا در مواردی که ظهرنویسان رو زنجیره وار پیدا کنیم شاید مشکل حل بشه ولی وقتی از 20 ظهرنویس فقط 10 نفر رو پیدا کردیم. چطوری باید ثابت کرد که اینها امضا کردن؟

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

سوال اول نظر مشهور آن است که پس از خط خوردن حواله کرد انتقال از حالت تجاری به حالت مدنی در می آید راهکاری برای حالت دوم نیست و سوال حقوقی نیست اما به تسلسل شاید بتوانید از آخر به اول صاحبان امضا را بشناسید