مشاوره حقوقی رایگان - طلاق عسر و حرج

سلام. همسرم نزدیک به دو سال است که جدا زندگی میکند عدم تمکین گرفتم ناشزه هستند مهریه قسط بندی شده و در حال پرداخت می باشم در این مدت محکوم به رابطه نامشروع و اجرای 30 ضربه شلاق شده اند شکایتی دیگری مبنی بر ارتباط نامشروع با همان فرد نشستن در ماشینش که توسط فیلم به دادگاه ارائه شده و در دادگاه بدوی جز موارد رابطه نامشروع نشده و حال در مرحله تجدید نظر میباشد حال اینجانب به دلایلی نمیخواهم طلاق بدهم در ضمن هیچ یک از شروط 12 گانه ضمن عقد شامل حال خانوم نشده حال ایشان از طریق عسر و حرج میتواند طلاق بگیرد؟ اگه طلاق خلع اقدام کند کراهت اثبات میشود با توجه به پرونده هایش؟ و اینکه حضانت طفل دختر با من است اگر 9سال شود من اجازه ملاقات ندهم به دلیل سن بلوغ رسیدن فرزند ایا دادخواست ملاقات با به سن بلوغ رسیدن فرزند در دادگاه خانواده رسیدگی خواهد شد؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

پاسخ ها :

حبیب جوادی اصل

جناب آقای حبیب جوادی اصل :

سلام
1_در حال حاضر طلاق یک طرفه از سوی زن منوط به اثبات عسر و حرج از جانب او یا اثبات یکی از شروط دوازده گانه سند ازدواج است که تشخیص آن با دادگاه است.
2_در طلاق خلع صرف اعلام تنفر و کراهت همسر از شما کفایت برای طلاق نمی کند مگر شما رضایت داشته باشد. ولی اگر همسرتون به دنبال گرفتن طلاق از طریق کراهت از شما باشد چنانچه از کلیه حقوق مالی خود در این راه صرف نظر کند معمولا رویه نشان دهنده این است که خواهد توانست به استناد عسر و حرج و با بخشش عمده مهریه به نتیجه برسد (گفته شد معمولا و نه تمامی موارد)
3_وقتی دختر به سن 9 سال می رسد بحث حضانت و به تبع آن اختلاف در خصوص ملاقات وی منتفی می گردد چرا که از دایره حضانت خارج و خودش در صورت حدوث اختلاف تصمیم گیری خواهد نمود