مشاوره حقوقی رایگان - تصرف زمین

با سلام و خسته نباشید: یک مشکلی برای ما حدود بیست سال است پیش اومده میخواستم بدونم راهی هست برای حل ؟؟؟ ( مادر و پدر من تو روستایی 17ساعت آب با زمین دارند که 12 ساعتش مهریه مادرم است . پدرم حدود 30 سال قبل با خواهر خودش 3 ساعت اب روستا رو داد به این فرد و عوضش زمینی در جایی دیگه دور از روستا خواهرش به پدرم داد (در ضمن برگه ای این تقسیم رو نوشتند و امضا شده ) . پدرم بعد از چند سال به رحمت خدا رفت . بعد عمه بنده گفت به بنده گفت بیا یک جا بده که من آب به زمینم برسه من گفتم طبق اون برگه پدرم گفته هرجا زمین دارم به اندازه آب که داری سهم زمینت است ( 20 سال قبل ) ضمن اینکه او برگه تقسیم اون زمان پیدا نکردیم و میگفت اگه داری بیار باشه حرف پدرت درسته . خلاصه قبول نکرد دست برد در دو جای زمین خوب و هرکدام نصف زمین رو گرفت و کشت و کار کرد . حالا برگه پیدا شده ضمن اینکه اون تو مهریه مادرم فقط مبلغ نوشته اما برگه نوشتند زمان ازدواج با پدرم که برابر با دیگر عموهام زمین و اب داشته باشه (12ساعتی که گفتم ) متاسفانه اون کاغذ نیست . حالا چند سوال داشتم ؟؟ 1_حالا که برگه تقسیم پدر و عمه ام پیدا شده و ایشان میگه من 20 ساله دارم کشت و کار میکنم مال من است و تقسیم کرده ایم با اینکه مدرکی ندادم بهش چطور از لحاظ قانونی میتونم به حقم برسم ؟ دادخواست باید بدم ؟چه دادخواستی ؟ 2_ تو یکی از این دو زمین درخت گردویی بوده که انداخته بدون اجازه من و فروخته و یا اینکه تو این 20 سال چطور میشه خسارت بگیرم ؟ دادخواست جداگانه میخواد ؟ 3_ اینکه من چندین بار . . . . . گفتم بهش که این اندازه زمینت نمیشه کشتو کار نکن فایده ای نداشت و الان میگه 20 ساله دیگه مال من شده از لحاظ قانونی درسته ؟ 4_ مادرم مدرک اون مهریه اشو گم کرده اما مردم روستا و آشنا میدونند مهریه اش این زمینها با آب روستا است چطور میتونم استشهاد درست کنم که اعتبار داشته باشه برای همیشه و حتی دادگاه بخوام برم ؟ استشهاد میخواد یا چیز دیگه ؟ اگه استشهاد میخواد چی استشهادی ؟

پاسخ ها :

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام
اگر میتونید استشهادیه مبنی بر اینکه این زمین مهریه مادرتان بوده پس از این استشهادیه و تهیه دادخواستی مبنی بر تامین دلیل با ارجاع امر به کارشناس خبره محلی و گواهی شهود دارای سن بالا مطلع هستندمیتوانید اثبات کنید که این زمین از سال های قبل ل مهریه مادرتان بوده و پس از رفع تصرف با عمه تان نسبت به کشت و زرع آن حق ریشه در نظر گرفته و قسمتی را به ایشان واگذار کنید حق ریشه آن نیز لحاظ شود این بستگی به کارشناسی و خبره محلی دارد که تعیین کننده است