مشاوره حقوقی رایگان - هزینه تعمیرات حیاط ساختمان

با سلام. حیاط ساختمان که در تصرف یک واحد است. پنجره طبقات بالا رو به حیاط است. هزینه خرابی حیاط با چه کسی است با خود اوست. یا مشاع حساب شده و همه در هزینه سهیم هستند؟

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

پرداخت هزینه‌ قسمت‌های مشاع آپارتمان بر عهده مالکان ساختمان می‌باشد. در یک آپارتمان با هر تعداد مالک، هزینه‌هایی مانند نظافت ساختمان، بازسازی مشاعات، تعمیر آسانسور و … باید بین تمامی مالکان آپارتمان تقسیم گردد.

مالکان یک ساختمان باید ابتدا در مورد نحوه محاسبه هزینه قسمت‌های مشاع آپارتمان با یکدیگر به توافق برسند و بررسی کنند که چگونه این هزینه ها را پرداخت نمایند.

همسایگانی که مالک خانه خود نیستند و واحدی که در آن هستند را اجاره کرده اند، موظف هستند که در پرداخت هزینه مشاعات ساختمان سهیم باشند. نحوه پرداخت این هزینه بستگی به توافق میان مالک و مستاجر دارد.
اگر در قرارداد اجاره ذکر شده باشد که پرداخت هزینه بر عهده مالک است اما وی از پرداخت آن خودداری کند، مستاجر می‌تواند هزینه مشاعات را بپردازد اما آن را از اجاره بها کم کند.
اما به این نکته هم باید توجه شود که در بعضی آپارتمان‌ها همه ساکنین به یکی از قسمت‌های مشاع مانند حیاط دسترسی ندارند، در این صورت پرداخت هزینه‌های این قسمت به عهده‌ کسانی است که از آن محل استفاده می‌کنند.

به طور خلاصه باید بگوییم این مالکان هستند که قوانین بخش مشاع ساختمان را تعیین می‌کنند و نسبت به نگهداری و پرداخت هزینه‌های آن متعهد می‌شوند.