مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت در عرصه و اعیان

سلام و عرض ادب، به استحضار میرساند: در سال 1381 تعداد بیش از دوازه نفر از مستاجرین اوقافی در شهر کلور از شهرستان خلخال با اجازه اداره اوقاف خلخال اقدام به نوسازی مغازه هایشان براساس نقشه شهرداری نمودند تمام هزینه ها به پای مستاجرین بوده و اداره مذکور حتی یک ریال هم کمکی نکرد متاسفانه الان برای عقد قرارداد اجاره بالاجبار میگویند هم عرصه برای آنهاست و هم اعیان درصورتیکه اعیان را تمام و کمال مستاجرین با هزینه شخصی خود انجام دادند.
استناد اداره اوقاف به قراردادی است که در سال 55 پدران ما با اداره اوقاف اردیبل (خلخال اداره اوقاف نداشت ) بسته اند مبنی بر اینکه مستاجرین در آنموقع بسازند با مصالح روز: خشت خام، چوب و سنگ و .. هم عرصه و هم اعیان برای اداره اوقاف باشد متاسفانه بر سر یه مشت ادم های ساده و بی سواد کلاه گذاشتند علی ایحال سوال اینجاست که بعد از گذشت حدود سی سال از آن قرارداد ننگین حالا که در سال 81 با اجازه آنها ساخته شده و حتی بدون اشاره به آن قرارداد 55، و تماما با هزینه شخصی ، آیا اعیانی را میتوانند برای خودشان بنویسند یا اعیانی برای مستاجرین می باشد از پاسخگویی و ارائه راهنمایی تان قبل سپاسگزاری میکنم. خدا خیر دنیا و آخرت به شما مشاورین بزرگوار عنایت فرمایید.

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام در این خصوص لازم است قرارداد سال 55بدقت بررسی وقراردادهای بعدی نیز مورد بازبینی قرار گیرد تا اظهار نظر منطقی ارائه گردد ولی در هرحال باید برای هزینه های بعمل امده ابتدا تامین دلیل با ارجاع امر به کارشناس از طریق دفاتر خدمات قضائی اقدام گردد سپس درصورتی که لازم شد اقدام قضائی لازم نسبت به اصل موضوع مطرح گردد موفق باشید